Galen vändning av ÖSK gav seger mot Skoftebyn

Örebro SK Futsal bärgade under lördagskvällen tre viktiga poäng när formstarka Skoftebyn var på besök i Gamla Idrottshuset.

Skoftebyn kom till den här matchen med gott självförtroende. De avslutade med att inför landslagsuppehållet slå ett då obesegrat Örebro FC med 5–2. Örebro SK kom från en hemmaförlust mot Borås AIK.

Det var inte helt oväntat Skoftebyn som tog kommandot i den här matchen. Krister Andersson gav gästerna ledningen innan tre minuter hunnit avverkats.

Almin Masic kvitterade visserligen för hemmalaget ÖSK Futsal, men innan den första halvleken nått sitt slut hade Skoftebyn gjort både 1–2 och 1–3.

Tre minuter in i den andra halvleken får Dana Kuhi in reduceringen till 3–2. Skoftebyn begär kort därefter timeout för att prata igenom hur de ska avsluta matchen på bästa sätt.

Ytterligare några minuter gick – men sedan hände något. Inom loppet av två och en halv minut gick ÖSK från att ligga under med 2–3 till att leda med 6–3. En helt galen vändning, och smått overklig.

Haidar Bejan kunde reducera till 6–4 för Skoftebyn, men de lyckades inte hämta sig mer än så från de chockartade minuterna som tidigare utspelats på planen. Matchen slutade 6–4 och segern innebär att Örebro får ett lite större gap till den nedre regionen, men man ligger kvar på sin åttonde plats i tabellen. Skoftebyn är kvar på femte plats.

Örebro SK Futsal–Skoftebyns IF 6–4 (1–3)

Målen, ÖSK: Almin Masic, Dana Kuhi, Alen Rastoder, Amel Rastoder, Marcus Karlsson, Henrik Lara Rodriguez

Målen, Skoftebyn: Krister Andersson, Lavdim Azemi, Fredrik Larsson, Haidar Bejan