Målvakterna i fokus när Torslanda och Hammarby kryssade

En böljande match med två anfallsglada lag kan väl bara sluta på ett sätt? Precis; målsnålt! Tacka målvakterna Andreas Bertilsson och Tolga Ayranci för det.

Inför dagens match i Lundby Strand skiljde det sex poäng mellan Torslanda och Hammarby. Torslanda var ute efter att minska gapet, medan Hammarby ville blanda sig in i toppstriden på allvar. 

Matchen inleddes trevande, och de två lagen kände på varandra. Hammarby ägde mest boll, och Liridon Makolli stod ofta i händelsernas centrum. Bollövertaget omvandlades dock inte till några riktigt heta chanser, medan Torslanda ofta såg farliga ut i omställningarna genom trio Andréas Haglund, Victor Edvardsen och Patrik Falk.

LÄS OCKSÅ: Galen vändning av ÖSK mot Skoftebyn

Den första halvleken såg länge ut att sluta mållös, men då dundrades matchens första mål in. Hammarbys spelövertag till trots, så pangades 1-0-målet in av Torslandas Patrik Falk efter en inövad frisparksvariant.

Hammarby agerade direkt, och tog en timeout efter målet. Timeouten gav dock ingen märkbar effekt, utan Torslanda tog över initiativet i matchen. Hammarby fick detta till trots ett gyllene läge att kvittera genom Makolli med minuten kvar, men Andreas Bertilsson kunde avvärja faran. Första halvleken slutade 1-0.

Vad Hammarby pratade om i halvlek vet de endast själva, men det verkade ge effekt. Laget inledde den andra halvleken i ett rasande tempo och radade upp chanser, genom bland annat Elvir Spahovic och Özgür Yasar. Bertilsson i  Torslanda-målet såg dock nästan på egen hand till att Torslanda behöll ledningen.

Torslanda lyckades dock komma in i matchen igen. Laget neutraliserade Hammarbys bollinnehav med press högt upp i banan. Efter detta hängde 2–0-målet i luften, då Edvardsen och Haglund testade Tolga Ayranci. Hammarby-keepern klarade testen med bravur.

Mitt i Torslandas press, kom istället Hammarbys kvittering. Spahovic drog iväg ett inte helt otagbart skott som långsamt rullade in bakom den i övrigt felfria Bertilsson. 1-1 var ett faktum i den nionde minuten.

Målet öppnade upp matchen rejält, och chanserna haglade åt båda hållen. Makolli provade Bertilsson via en frisparksvariant utan resultat. Närmst kom Patrik Falk då han lyckades stjäla bollen av en offensiv Ayranci, men sköt utanför det öppna målet ifrån halvplan.

Trots att de båda lagen gick stenhårt för tre poäng, fick de dela på potten. Resultatet innebär att det fortsatt skiljer sex poäng mellan lagen i tabellen. Även om det var en målsnål match, var det långt ifrån en tråkig historia. 

Svenska Futsalligan

Torslanda IK–Hammarby IF FF Futsal 1–1 (1–0)

Mål, Torslanda: Patrik Falk

Mål, Hammarby: Elvir Spahovic

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img