Kuhi räddade poäng mot Göteborg

På onsdagseftermiddagen rådde det annandagsfutsal i Nya Idrottshuset i Örebro. Örebro SK Futsal tog nämligen emot IFK Göteborg i omgång 12 i SFL.

ÖSK som inför matchen hade två raka förluster i bagaget kändes som det piggaste laget i inledningen av matchen. Det var också de som tog ledningen efter elva minuter, efter att David Johansson fått en fin genomskärare från Dana Kuhi som resulterar i ett avslut i mål.

Tre minuter senare fick Blåvitt in en kvittering, men den lyckan skulle visa sig vara kortvarig. ÖSK svarar med en snabb replik där Henrik Lara Rodriguez styr in ett skott utifrån.

Simon Chekroun fastställer sedan halvtidsresultatet efter att mottagit en långboll som han sedan chippar över Simon Johansson i ÖSK-målet.

LÄS ÄVEN: Därför lades VM-kvalet i Alingsås

I andra halvlek tar ÖSK återigen ledningen efter fem minuter. Gästerna från väst försöker därefter att skapa flera chanser som ställer inbytta Adam Friis i målet på prov, men till slut får man in en kvittering.

Matchen hamnar efter detta i ett böljande tillstånd där spelet går fram och tillbaka och lagens respektive målvakter får avvärja bollar flera gånger. Göteborg får sedan ett lyckat anfall som resulterar i lagets första ledning för matchen.

Niklas Engberg som stod för det målet fick några minuter senare näta ännu en gång. ÖSK tog efter detta in Almin Masic som joker, vilket gav omedelbar effekt och en reducering.

Med nio sekunder kvar av matchen fick ÖSK en långstraff, som Kuhi förvaltar på bästa sätt och 5–5 är ett faktum.

För ÖSK innebär poängen att de bröt en förlustsvit på två matcher. För Blåvitts del så fortsätter poängtåget.

Örebro SK – IFK Göteborg 5–5 (2–2)

Målen, ÖSK: Dana Kuhi, David Johansson, Henrik Rodriguez, Almin Masic,

Målen, IFK: Jesper Nilsson, Simon Chekroun, Niklas Engberg, Pascal Olsson