Blåvitt inleder samarbete med division 1-klubb

0

IFK Göteborg Futsals inledning av den här säsongen i SFL lämnade mycket övrigt att önska. Men under den senaste tiden har man kommit igång ordentligt, och är obesegrade i de fyra senaste matcherna.

Ett glädjeämne för supportrar och inte minst spelare och ledare i klubben. Men det var inte bara formen som kom lagom till julafton. I dagarna presenterade nämligen klubben ett samarbete med Fässbergs IF, hemmahörande i division 1.

LÄS MER: Målkalas när Blåvitt säkrade ny trepoängare

På klubbens hemsida skriver man att huvudmålet med samarbetet är att man fritt ska kunna flytta spelare mellan föreningarnas respektive futsallag inom en snar framtid. En möjlighet som ännu inte finns, men som man hoppas kunna få fotbollsförbundet att öppna upp.

Utöver det kommer man även försöka samarbeta kring spelar- och tränarrekryteringar, gemensamma träningar, forma en gemensam ungdomsverksamhet och ytterligare projekt.

– Jag har jobbat hårt med detta i några månader och det är skönt att det äntligen är klart. Det är en lättnad att äntligen få tillkänna ge detta för futsal-Sverige. Med detta så får vi tillgång till en framgångsrik ungdomsverksamhet som kommer att bli ännu bättre samt ett lag i division 1 där vissa spelare kanske kan få den speltiden de behöver. Lägg därtill att vi startar upp ett U19 så tror jag definitivt att vår framtid är ljusare än på länge, säger IFK Göteborgs sportchef och tränare Mattias Rölling-Hallongren till klubbens hemsida.

Michel Lyrstrand (Fässbergs IF) och Mattias Rölling-Hallongren (IFK Göteborg). Foto: IFK Göteborg Futsal