Strängnäs avslutade året på bästa sätt – hemmaslog Norrköping

På fredagskvällen spelades det en match i SFL när Strängnäs FC tog emot Norrköping FK i sin sista hemmamatch för året.

Matchbilden skulle inledningsvis bestå av ett Norrköping som för spelet mot ett väl försvarande Strängnäs som hotar med omställningar och kontringar.

Det är också de som tar ledningen efter en kontring, men Norrköping svarar direkt med en kvittering. Matchen övergår sedan till ett böljande tillstånd där lagen har svårt att etablera sina anfall.

Efter halva halvleken tar Strängnäs återigen ledningen, efter en ny omställning, men bara ett par minuter senare hittar Malki en ny kvittering.

Strängnäs skulle sedan gå till paus med 5-3 efter att ha tagit ledningen på nytt samt utökat den två gånger om. Eliassy i Norrköping fick in en reducering innan paus.

LÄS ÄVEN: Blåvitt inleder samarbete med division 1-klubb

I andra halvlek byter lagen anfall med varandra utan att något dramatiskt händer, men fem minuter in i halvleken gör Strängnäs två snabba mål och tvingar östgötarna till en time out.

Detta ger en liten effekt då man lyckas reducera två gånger. Med tre minuter kvar av matchen satsar man på jokerspel, men man har svårt att luckra upp det försvarande hemmalaget.

Hemmalaget skulle sedan få en långstraff efter att utespelaren Jashari räddat ett skott mot tomt mål med handen, vilket resulterade i rött kort. Vester i målet räddade Ciraks straff. Cirak kan senare sätta 8-5 som också blev slutresultatet.

SFL

Strängnäs FC – Norrköping FK 8-5(5-3)

Målen, Strängnäs: Peyman Alkoyun, Rino Nushi 2, Muzzafer Arpacik 2, Adnan Cirak 2, Alexander Pihlmark,

Målen, Norrköping: Patrik Ayala, Ignatius Malki, Azad Eliassy, Esat Jashari, Alen Nailovic

Utvisning, Norrköping: Esat Jashari

LÄS ÄVEN: Målvakt lämnar Örebro SK