Krounis stängde igen mot ÖFC: ”Ett kvitto på att man gör saker rätt”

Djurgården kom till lördagens hemmamatch mot topplaget Örebro FC med en tung förlust i ryggen. Man föll i den föregående omgången med hela 11–5 borta mot Borås AIK.

Men Djurgården överraskade och vann med 4–2 mot ÖFC hemma i Eriksdalshallen. En härlig trepoängare, menar lagets målvakt Christopher Krounis.

– Det var riktigt skönt att ta en seger eftersom att vi har torskat de två senaste. Dessutom gör vi det mot ett av Sveriges bästa lag, säger Krounis till Futsalmagasinet.

LÄS MER OM MATCHEN: 17-åringen briljerade i hemmadebuten

Stor segerorganisatör blev just Krounis där bak i målet. Han stod för en rad viktiga räddningar, och såg till att Örebro fick vänta länge innan det första av två insläppta mål kom.

– Insatsen idag är godkänd. Jag fick bra hjälp av mina medspelare då många skott kom från kanterna. När lägena väl kom så hade jag turen nog att rädda bollarna. En perfekt insats så hade jag släppt noll idag, säger en ödmjuk Krounis.

Varför besegrar ni ÖFC?

– Vi gör en solid defensiv insats där alla sliter som ett lag. När vi väl får våra chanser så sätter vi dem. Vi gör psykologiskt viktiga mål.

LÄS OCKSÅ: SFL-tränaren lämnar: ”Tufft”

Segern gör att man klättrar ett par placeringar i tabellen, och laget får fira in det nya året från sjundeplatsen.

– En seger är alltid bra för självförtroendet, och att slå ett topplag är alltid ett kvitto på att man gör många saker rätt. Det finns mycket att ta med från denna match, både positiva och negativa. Vi vet att vi är starka i Erikdalshallen, men även att vi är ett lag som måste slita hårt för att få med oss resultat, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img