Skyttekungen: ”Jag väntar på samtalet”

Tillsammans med Halmstads BK tog Strängnäs FC steget upp till SFL efter kvalseger i fjol. Säsongsinledningen har i en nykomlings ögon varit imponerande. På tolv omgångar har laget spelat in 15 poäng.

En stor del i de poängen stavas Adnan Cirak. 28-åringen har på de tolv inledande omgångarna stått för hela 16 mål och tio assist. Det gör att han i överlägsen stil toppar SFL:s skytteliga.

– Vi har fått en helt okej start, men vi måste bli jämnare överlag så att vi inte får så djupa dippar vissa matcher. Vi vet att när vi är som bäst kan vi slå vilket lag som helst i serien, men när vi är dåliga så kan vi förlora mot allihop också, säger Adnan Cirak till Futsalmagasinet.

Det senaste målet i raden av många andra kom i fredagskvällens seger mot Norrköping FK. Ett riktigt vackert avslut upp i det närmsta krysset. Ett mål som man helt enkelt gör, om man är bäste målskytt i SFL.

– Jag är nöjd med att gjort 16 mål och tio assist hittills. Jag sitter och kollar min telefon varje dag och väntar på det där samtalet från en viss person.

Att Cirak hoppas på en plats i Matija Dulvats svenska herrlandslag råder det inget tvivel om. Formen är på topp och likaså tron på det han gör.

– Tron på mig själv är hög och sen har jag duktiga lagkamrater som hjälper mig. Det är väl den största anledningen till att det går bra.

LÄS OCKSÅ: Efter tunga starten – SFL-tränaren får gå

Vad är era styrkor respektive svagheter i Strängnäs?

– Vi har många individuellt skickliga spelare, det tror jag är största styrkan. Sedan har vi mycket att jobba med rent futsalmässigt, säger han.

På hemmaplan trivs laget som allra bäst. Tolv av de 15 poäng man så här långt tagit har kommit hemma i Thomas Arena.

– Jag tror att många underskattar oss. Samtidigt bryr vi oss inte så mycket om hur många mål vi släpper in, bara vi gör ett mål mer än motståndarna och tar tre poäng.

Serien går mot halvtid, och Strängnäs niondeplats i tabellen innebär ett säkrat kontrakt. Det är också Ciraks förhoppning, att vid seriens slut ha lyckats undvika en av de tre nedflyttningsplatserna.

– Det kommer bli tufft, men jag tror vi klarar kontraktet. För min egen del så hoppas jag på att göra några mål till och förhoppningsvis få ett samtal innan 30 januari, avslutar han och syftar på det kommande VM-kvalet i Alingsås.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img