ÖSK-spelaren ger sin version: ”Vi har varit missnöjda”

Under onsdagen kunde Futsalmagasinet rapportera om det missnöje som enligt NA funnits i ÖSK Futsal. Herrlagets sportchef, Christoffer Wickman, bekräftade att det riktats intern kritik från spelarhåll, men att det hela blivit mycket större än vad det egentligen är.

– Det har funnits ett internt missnöje i laget, men jag tycker ändå att det har blivit en höna av en fjäder. Vi har en stor vinnarmentalitet i laget, så det är inte konstigt att det blir snack efter en period med färre poäng. Men en del av den interna kritiken har både varit orättvis och obefogad, sa han i intervjun med Futsalmagasinet.

Alen Rastoder är en av ÖSK:s nyckelspelare den här säsongen, och han menar också på att det funnits ett missnöje i omklädningsrummet den senaste tiden.

– Vi som lag varit missnöjda med vissa matcher där vi borde tagit med oss 3 poäng. Vi har tagit ledningen gång på gång i många av matcher och i slutminuterna har vi tappat till en förlust. Då kommer missnöjet och man blir givetvis besviken. Rutin gör mycket här och det saknar vi hos vissa spelare, säger Rastoder till Futsalmagasinet.

Men att det skulle vara krav på tränarbyte eller liknande menar han på att det aldrig varit tal om.

– Kritiken från spelare/supportrar har aldrig riktats mot ledningen eller någon annan i föreningen. Utan när vi har en så tajt grupp med få spelare som endast spelar futsal och med så många vinnarskallar så är det lätt att minsta lilla sak som sker blir till en stor grej, när det egentligen inte är något alls. Det kan vara allt från bussen till om materialväskan är nerpackad. Så generellt sätt så är stämningen i gruppen bra. Det gäller bara för oss att vända på bladet och se till att vinna matcherna. Nästa match väntar mot Hammarby och den ska vinnas, tre poäng är det som gäller. Både mot Hammarby och alla andra matcher, säger han.

LÄS OCKSÅ: Futsalmagasinet Awards 2018 – här är utmärkelserna

Hade ni spelare velat se någon förändring?

– Som det ser ut idag så är vi nöjda med ÖSK:s upplägg. De segrar vi skulle tagit för att vara med i toppen, de matcherna har vi förlorat med ett mål. Så det gäller för oss att kämpa vidare som lag och se till att vi ligger i toppen när serien är slut. Vi har många kunniga tränare och personer i klubben som gör att vi utvecklas varje dag och det är nog en kombination av att vi faktiskt lärt oss enormt mycket men ändå har poängen inte kommit.

Rastoder avslutar:

– Det landslagen tränar på, och inte bara i Sverige, det är det vi också tränar på. Vi står inte och stampar på samma ställe som många lag gör, utan vi går framåt som lag och som organisation. Enligt mig har vi kommit väldigt långt med nya spelarna och det kan bara bli bättre. Till nästa säsong så är det SM-guld som gäller.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img