Blåvitt hade full kontroll när viktiga poäng bärgades

0
Foto: David Gerd

IFK Göteborg Futsal flyttade lördagens hemmamatch mot Halmstads BK ut till Angered Arena, och via storsponsorn kunde de även bjuda alla åskådare på fri entré. Men utöver ett härligt arrangemang och minnesvärda ögonblick för ungdomslagen som fick spela i pausvilan stod även viktiga poäng på spel.

De båda lagen låg nämligen inför matchen på nedflyttningsplats, Blåvitt tre poäng före HBK. Tre poäng hade alltså smakat för såväl IFK Göteborg som Halmstads BK.

Blåvitt fick en drömstart på matchen när Pascal Olsson skickade in 1–0 innan två minuter hunnit avverkats. Därefter fortsatte Blåvitt styra spelet, och för HBK:s del handlade det mesta om att försvara rätt och ställa om på kontring.

HBK lyckades dock komma upp och hota en hel del gånger, men Oskar Jareflo i IFK:s mål hade en bra dag på jobbet. Han stod emot länge och väl.

Mouhammed Omeirat dubblade hemmaledning tio minuter in i matchen, och fem minuter in i den andra halvleken var han framme än en gång.

Med halva den andra halvleken kvar drog Blåvitt på sig sin femte frispark, och den resterande tiden gällde det därmed att ta det lugnt i närkamperna.

Något som däremot inte var lugnt under avslutningen var målproduktionen. HBK reducerade, Blåvitt utökade ovh HBK reducerade igen innan Pascal Olsson, med sitt andra för matchen, punkterade matchen med drygt två minuter kvar till 5–2. IFK Göteborg hade kontroll på den här matchen, och med en match mer spelad har de, i alla fall tillfälligt, passerat Norrköping och lämnat nedflyttningsplatsen.

Matchfakta

SFL

IFK Göteborg Futsal–Halmstads BK 5–2 (2–0)

Målen, IFK: Mouhammed Omeirat 2, Pascal Olsson 2, Nima Kadivar

Målen, HBK: Besart Zeqiri, Jakob Adolfsson