Fortsatt tungt för ÖSK – Hammarby tog säker hemmaseger

Hammarby har skaffat sig toppkänning. Under lördagen kom lagets sjunde seger på 13 försök, och nu är man bara två poäng bakom fjärdeplacerade Borås AIK.

Segern kom mot ÖSK Futsal, som har en tung period i ryggen. Inför lördagens bortamöte med Bajen hade de under de åtta senaste matcherna endast tagit en seger. Nu är det en på nio matcher.

ÖSK var dock laget som tog ledningen i Eriksdalshallen, det genom Dana Kuhi under matchens inledande minuter.

Men innan halvleken var slut hade Hammarby vänt på steken, och den ledningen släppte man inte sedan. 2–1 i paus blev till säkra 6–2, efter bland annat två mål av Özgur Yasar.

Förlusten innebär att ÖSK fortsatt är farligt nära nedflyttningsplatserna. Just nu skiljer det bara två poäng mellan laget och Norrköping, som innehar den översta av de tre nedersta platserna som innebär degradering.

Hammarby IF FF–Örebro SK Futsal 6–2 (2–1)

Målen, Hif: Özgur Yasar 2, Josef Rakez, Sebastian Holmqvist, Liridon Makolli, Christiane Barahona Montes

Målen, ÖSK: Dana Kuhi, Amel Rastoder