Rossi inför seriefinalen: ”De är ute efter revansch”

Svenska futsalligan rullar vidare och ikväll söndag klockan 18.00 ska vi få beskåda en seriefinal i Bollhallen där Nacka Juniors FF gästas utav regerande mästarna IFK Uddevalla. Gästerna toppar serien med fem poängs marginal, och en vinst idag skulle betyda att man rycker ifrån lagen under sig med hela åtta poängs försprång. Skulle Nacka däremot vinna matchen kommer det enbart skilja två poäng efter att halva serien spelats.

Så sent som under lördagen spelade Uddevalla sin senaste match då man besegrade Djurgårdens IF FF på bortaplan med 2-3, medan Nacka hade match för drygt en vecka sedan då man åkte på en blytung förlust på hemmaplan mot Borås AIK med 1-2. En sak som är säker är att Nacka Juniors är ute efter revansch inför kvällens drabbning, för i fjol åkte man nämligen ut mot just IFK Uddevalla i slutspelet.

LÄS OCKSÅ: Skyttekungen efter nya succén: ”Dags att sluta blunda”

Futsalmagasinet har kollat läget inför seriefinalen med IFK Uddevallas finlirare Emilio Rossi som har följande att säga:

— Känslan inför matchen är på topp efter tre inkasserade poäng mot Djurgården igår. Självklart är det intensivt med två matcher på två dagar men vi har sovit på hotell och fått den uppladdningen som krävs inför matchen mot Nacka idag.

Nacka spelade sist för drygt en vecka sedan och åkte på en sur förlust på hemmaplan medan ni segrade över Djurgården igår, vad tror du det kommer ha för betydelse idag? 

— Jag tror inte det har så stor betydelse, bägge lagen vet om att det är en seriefinal och att det var vi som slog ut dem förra året så de kommer vilja ha extra mycket revansch idag!

Det har länge varit jämnt i toppstriden men idag kan Uddevalla rycka ordentligt i tabellen vid seger.

— Vi tar match för match, tabellen är inget vi bryr oss om när vi vet att det är många matcher kvar.

Vad tycker du om din egna insats under säsongen och vad kan du bidra med ikväll?    

— Min insats än så länge har varit upp och ner, men jag vet att jag är i form så i nuläget känner jag mig riktigt bra. Det är bara att fortsätta att tugga på varje träning och match. Idag är det nog spelförståelsen, dribblingarna och min fart jag kan dra nytta av.

Emilio Rossi avslutar:

— Vårt mål med denna helg var sex poäng och det ska vi fixa. Vi har alla spelare tillgängliga idag och kropparna känns väldigt bra inför denna matchen. Som igår blir det även idag 2–3 till oss, där har ni slutresultatet.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img