Utspelet efter nya målsuccén: ”Dags att lyfta på luren och sluta blunda”

Under lördagen bjöds det på en rejäl skräll när Strängnäs Futsal Club åkte till Borås och kammade hem tre poäng efter seger 4–10. Siffrorna hade säkerligen sett annorlunda ut om det inte vore för Strängnäs nummer 10 Adnan Cirak som stod för hälften av gästernas mål. SFL:s skyttekung hade inför matchen hunnit med 16 mål och har nu dragit ifrån i skytteligan med sina 21 mål.

Futsalmagasinet har varit i kontakt med skyttekungen efter gårdagens stora seger.

– Känslan efter matchen är bra, jag tycker vi gör en bra bortamatch i 40 minuter. Inför matchen var det en bra stämning då alla var laddade. Nyckeln till att det gick så bra var att vi jobbade hårt och var riktigt kompakta defensivt.

LÄS OCKSÅ: Förbundskaptenen om Cirak: ”Kommer få sin chans”

Som nykomlingar inför säsongen så var det inte många experter som trodde att Strängnäs skulle hålla sig kvar i SFL. Nu har laget klättrat upp till en mittenplacering i tabellen.

– Som jag sa innan säsongen, vi kommer chocka många lag i SFL. Vi har det inom oss, bara vi tror på det fullt ut.

Det är inte varje dag man gör fem mål i en match. Hur kändes det för dig där ute på planen mot Borås och hur ska du få målskyttet att hålla i sig?  

– Det kändes bra för hela laget var stabilt. Jag har nu gjort 21 mål och tolv assist på 13 matcher. Jag har stor tro på mig själv och det är bara att fortsätta på detta spåret. Jag vet att chanserna kommer under matcherna så det gäller bara att sätta dit dem. Jag har alltid gjort mycket mål oavsett lag och sport, så jag har aldrig varit orolig för hur det skulle gå i futsal.

När du gjorde dina mål idag så gjorde du en målgest genom att täcka för ögonen med händerna. Vill du berätta om den?  

– Haha, målgesten betyder att det är dags att lyfta på luren och sluta blunda.

Drömmen om att spela i landslaget är fortsatt stor – och någonting som han hoppas händer inom en snar framtid.

– Som sagt, jag väntar på samtalet. Det enda jag kan göra är att fortsätta övertyga match efter match. Om de inte har mitt nummer så får du gärna ge ut det innan den 30 Januari, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img