Roxström hattrickhjälte för Norrköping

Viktiga poäng stod på spel när Norrköping tog emot Torslanda. Då klev Johan Roxström fram för Norrköping.

Efter att IFK Göteborg besegrat Halmstads BK igår, var Norrköping FK och Torslanda IK piskade att ta poäng. De båda lagen mötes under söndagen i Mässhallen när serien vände.

Matchen inleddes avvaktande, med ett litet bollövertag för Norrköping. I den sjunde minuten tog Norrköping rättvist ledningen efter att Johan Roxström tryckt in bollen. Norrköpings glädje blev dock kortvarig då Hampus Furuholm kvitterade redan i minuten efter.

Temat snabba mål fortsatte, då Roxström satte sitt och Norrköpings andra mål i den nionde minuten. Efter detta skapade Torslanda chanser för en kvittering, men istället kom 3-1 för Norrköping. Denna gång hette målskytten Azad Eliassy. Resultatet 3-1 stod sig sedan hela vägen in till halvtidsvilan.

Den andra halvleken inleddes i ett högre tempo än den första, och Torslanda reducerade genom Andreas Odersjö redan i den andra minuten. Eliassy blev sedan även han tvåmålsskytt för Norrköping, när han tryckte in 4-2.

Efter detta fick matchen en tredje tvåmålsskytt, och denna gång i Torslanda, när Furuholm stänkte in 4-3. Torslanda tryckte på för en kvittering, men då klev Roxström fram återigen. Med sitt tredje mål för dagen fullbordade han sitt hattrick, och såg till att det stod 5-3 på resultattavlan.

Torslanda inledde en desperat poängjakt, men kom inte närmre än ett 5-4-mål ifrån Andréas Haglund. Detta blev slutresultatet, trots att Torslanda spelade de sista minuterna med västman.

Segern innebär att Norrköping återigen tar sig upp på säker mark, med 16 poäng. Torslanda och Göteborg får jaga vidare bakom på 14 respektive 13 poäng. Detta kan Norrköping tacka Johan Roxström för!