Hammarby straffade IFK Uddevalla rejält – vann stort

Efter Nacka Juniors snöpliga 2–1-förlust mot KFUM Linköping under fredagen hade IFK Uddevalla Futsal chansen att dra iväg i tabelltoppen när de under lördagen gästade Hammarby i Eriksdalshallen.

Men Bajen var väl pålästa och straffade Uddevalla flera gånger om. Mycket stämde för de grönklädda, medan de regerande svenska mästarna hade mycket att fundera över i sitt spel. Hammarby vann till slut med klara 6–1, vilket är den största förlusten för IFK Uddevallas i SFL på fyra år.

Likaläget, 1–1, var länge resultatet i matchen efter att Josef Rakez gett Bajen ledningen redan efter 55 sekunder och Kristian Legiec kvitterat några minuter senare.

Fyra minuter in i den andra halvleken började dock Bajens målkavalkad. Först gjorde Michel Basberber, som är tillbaka i grönt igen efter en paus, 2–1 och sedan tickade det på hela vägen upp till imponerande 6–1. Det avslutande målet stod hemmalagets målvakt Tolga Ayranci, som i övrigt stod för en imponerande insats matchen igenom, för genom att vackert skjuta in bollen från eget målområde i det tomma IFK-målet.

En rejäl knall för Hammarby Futsal – och en desto större smäll för IFK Uddevalla som dock fortsatt behåller serieledningen.

Hammarby IF FF–IFK Uddevalla Futsal 6–1 (1–1)

Målen, Hif: Liridon Makolli 2, Josef Rakez, Michel Basberber, Özgur Yasar, Tolga Ayranci

Målen, IFK: Kristian Legiec