Matchhjälten: ”Vår karaktär och inställning vände på matchen”

Under söndagskvällen stod viktiga poäng på spel när IFK Göteborg tog emot Norrköping på hemmaplan. En match som IFK Göteborg vände från 0–2 i halvlek till seger 3–2. Det var mycket tack vare matchens spelare, Nima Kadivar, som höjde laget med sin kämpaglöd och sina två mål i matchen. Kadivar drog med sig hela laget och de kom ut som ett nytt lag efter pausvilan med mer energi och stor vilja att vända matchen.

Det var en lättad Nima som efter matchen berättade för Futsalmagasinet att de var tvungna och visa för sig själva att man var det bättre laget, istället för att vänta på att chansen skulle dyka upp.

– Vi började lite dåligt i första halvlek och visade ingen karaktär. Vi spelade bättre än dem men lagets inställning var inte där.

IFK Göteborg har vid flera tillfällen under säsongen hamnat i underläge och därefter jobbat sig in i matchen.

– Idag sover vi i första halvlek och är inte alls med. De gör både ett och två mål på oss men vi vaknar aldrig till under en hel halvlek. Det är inte att vi spelar dåligt utan problemet är att vi inte visar någon karaktär. Men många gånger när vi ligger under i matcherna så visar vi styrka och krigar tills sista sekunden, och det ska vi fortsätta att ha med oss under hela säsongen. Vi ger aldrig upp och det ska vi ta med oss men vi måste visa en ordentlig inställning i början av matchen så vi inte alltid behöver jaga oss in i matcherna när vi som idag är det bättre laget under hela matchen.

LÄS OCKSÅ: Uddevalla tog chansen i derbyt – tillbaka som vinnare

Vad var det som sades i halvlek som gjorde att ni kom ut som ett nytt lag och vände på matchen? 

– I halvlek sa vi att vi spelare måste vända på matchen och Nicklas (Asp, tränare) sa några väl valda ord. Vi pushade varandra och i andra halvlek kom vi ut med en helt annan inställning. Vi krigade för varann och bara körde på. Vi kanske inte spelade lika bra som vi gör i första halvlek men vi krigar till oss segern. Coachen var arg och pratade mycket om karaktär och inställning och vi sa till varandra att vi skulle visa för oss själva istället för att hoppas att målen bara kommer.

Laget har nu lämnat nedflyttningsplatsen och i kommande matcher har man bra chans att fortsätta ta fler poäng, då man inte möter något topplag på fyra omgångar innan man ställs mot serieledarna IFK Uddevalla.

– Vi har bara en förlust på de senaste åtta matcherna så vi måste fortsätta tro på det. Vi har visat att vi har en uppåtgående trend. Vi har Strängnäs i nästa match och vi slog dem senast här hemma, men de är bra på sin hemmaplan och man vet aldrig vad man får när man möter dem. Så det blir en tuff match. Vi har två matcher nu innan landslagsuppehållet och vi ska försöka ta sex poäng och klättra lite till.

Vad säger du om din egen andra halvlek? Du visade ett stort engagemang och gjorde avtryck i matchen med 2 mål.

– Det var inte tack vare mig, alla i laget gjorde ett fantastiskt jobb. Asp kom fram till mig i halvlek och sa att nu är det dags att kliva fram om jag vill visa. Jag tog till mig det och två mål blev det, men det är laget som gör det. Vi alla krigar och går in med en helt annan inställning i den andra halvleken, men man var en del av det.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img