Blåvitt lämnar nedflyttningsplatsen efter en makalös andra halvlek

0
Foto: David Gerd

Mycket stod på spel när IFK Göteborg Futsal och Norrköping Futsal Klubb drabbade samman i Prioritet Serneke Arena denna söndagskväll. De båda lagen tillhör den nedre delen av tabellen. Hemmalaget låg på en nedflyttningsplats och Norrköping en plats ovanför. Vid vinst för IFK ligger lagen på samma poäng och seger för Norrköping hade gjort att de skapat andrum nedåt.

Båda lagen kommer från svidande förluster med slutresultatet 3–2 från lördagen då man spelade bortamatcher och förlorade med mindre än en minut kvar. IFK Göteborg besegrades av Skoftebyns IF och Norrköping besegrades utav Torslanda IK. I söndagens match var det därmed två hungriga lag som verkligen vill vinna denna kampen och inte avsluta helgen med noll poäng på två matcher.

Matchen drog igång med ett lugnt tempo där båda lagen inte tog allt för stora risker i anfallsspelet. De båda lagen spelade med ett högt försvar som gjorde att motståndaren inte kunde spela sig förbi och skapa några farliga målchanser.

När halva den första halvleken gått så slarvar IFK i försvaret och oturligt nog sparkar man ner en Norrköpingsspelare när man försöker rensa bort bollen, och bortalaget tilldelas en straff. Det är nummer 10 Johan Roxström som kliver fram från sex meter och förvaltar den väl.

IFK Göteborg har kommandot i matchen men måste spela med mer rörelse i anfallsspelet för att kunna överlista Norrköpings försvar. Med åtta minuter kvar av matchen så tar IFK:s tränare Nicklas Asp en timeout. Hemmalaget har både bollinnehavet och chanserna och står upp bra i försvaret under den första halvleken. Mer rörelser och kombinationer får hemmalaget nu igång och Norrköping har inte mycket att komma med. Ett kvitteringsmål hänger i luften och då tar Norrköping en timeout med fyra minuter kvar av första halvlek.

Norrköpings målvakt Molgan Vester står i vägen för Blåvitts chanser. Men istället för ett 1–1-mål så utökar Norrköping ledningen till 0–2 med ett hårt vristskott från kanten genom Ahmad Samiz. Ett besviket Blåvitt går in till pausvila med underläge 0-2 och Nicklas Asp och gänget hade mycket att fundera över.

IFK Göteborg kommer ut till andra halvlek med attityd och mer energi. Landslagsspelaren Nima Kadivar visar med sitt kroppspråk och engagemang att de ska vända på denna match. Tidigt in i halvleken får hemmalagets pivot Mouhammed Omeirat tillsammans med Kadivar fram ett vackert spel som leder till ett reduceringsmål som Kadivar står för. Nu har Norrköping det väldigt jobbigt och IFK sätter en mycket hög aggressiv press och vinner boll i offensivt område. Matchen har väckts till liv och IFK gör i princip allt rätt i inledningen av andra halvlek.

IFK Göteborg har verkligen tagit den andra halvleken med storm och det som sades i pausvila har resulterat i ett hungrigt lag som ger allt för att vinna. Ett fint väggspel senare så har Nima Kadivar kvitterat, och sätter därmed sitt andra mål i matchen. Hemmalaget fortsätter att producera framför mål och efter halva andra halvlek håller sig Niklas Engberg framme på en retur och Blåvitt har vänt ett 0–2-underläge till 3–2 helt välförtjänt.

Med mindre än sju minuter kvar drar IFK på sig sin femte frispark. Norrköping har nu vaknat till i försvaret men i anfallsspelet så spelar de med längre bollar mot deras pivot och har inget annat i anfallsväg än chansbollar. Med tre minuter kvar av matchen tar Norrköping en timeout. Norrköping tar ut sin målvakt och spelar jokerspel och det blir en väldigt jämn match i Serneke Arena.

Slutsekunderna bjöd på en ordentlig rysare men hemmalaget höll undan och kunde därmed gå segrande ur denna batalj efter att ha vänt ett 0–2 i halvek till 3–2 och det är mycket tack vare matchvinnaren Nima Kadivar, som med sina två mål och en enorm kämpaglöd som spred sig till resten utav laget.

Matchfakta

SFL

IFK Göteborg Futsal–Norrköping FK 3–2 (2–2)

Målen, IFK: Nima Kadivar 2, Niklas Engberg

Målen, Norrköping: Johan Roxström, Ahmad Samiz