Suleymani utfryst i Borås: ”Hälsade inte ens”

Borås AIK har stått för en stark första halva av årets SFL-upplaga. Efter 15 spelade omgångar placerar sig laget på en femteplats, där bara målskillnad skiljer laget från Hammarby på plats fyra.

Mycket är sig likt från det Borås som i fjol stod för en makalös höst i SFL Södra, för att sedan ha en tyngre vår med oväntat uttåg i kvartsfinalen mot Djurgården.

En sak som däremot inte är sig lik är avsaknaden av klubbikonen Hoshiar Suleymani, tidigare lagkapten i Borås. För Futsalmagasinet väljer nu spelaren att berätta varför han inte varit en del av laget den här säsongen.

– Jag skadade mig några månader innan säsongen började och det visste klubben om, och sen när futsalen väl började så förlängde de med spelare efter spelare, men inte med mig. Då fick jag höra av lagkamrater som frågat om det, att de inte ville erbjuda mig något förrän de visste jag var 100 procent frisk och det tog jag jättepersonligt, säger Hoshiar Suleymani.

När försäsongen sedan drog igång var han med och tränade, och erbjöds senare ett kontrakt.

– Sedan när de väl ville att jag skulle skriva på så kom vi inte överens. Jag har varit med sedan dag ett som lagkapten, fört upp klubben i SFL, spelat flest matcher av alla innan denna säsong och blivit årets spelare i klubben två år. Trots allt detta så erbjöds jag sämst kontrakt av alla, säger han och fortsätter:

– Jag valde då att inte skriva på men fortsatte träna som vanligt och meddelade att jag vill spela utan att få något betalt, och att jag inte gjorde det för pengar utan mer av principskäl. Att de agerat fel hela vägen.

Men det var något som inte gick hem i klubben, och Suleymani hamnade i frysboxen därefter.

– Jag blev trots detta helt ignorerad. Petter (Florentin, huvudtränare) sade inte ens hej till mig när vi kom till träningar. När vi spelade match på träning fick jag spela med juniorerna och de som spelar i vårt U-lag.

MISSA INTE: Florentin dementerar: ”Det stämmer inte”

Suleymani känner dock fortsatt starkt för klubben, och han har verkligen uppskattat sina lagkamraters stöd under säsongen.

– Jag har inget ont att säga om någon spelare, de har varit stöttande och jag kollar alla deras matcher. Det är tråkigt det som hänt och många har i flera månader frågat mig utan att jag berättat sanningen.

LÄS MER NEDAN:

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img