Formstarkt Borås närmar sig förstaplatsen: ”Vi kommer vinna mot ÖFC”

0
Foto: Baik & David Gerd

Borås AIK har under hela säsongen legat och lurat strax bakom topplagen i SFL. Men efter en tids fina prestationer, som toppades med seger mot guldjagande Nacka Juniors under lördagen, har laget nu tagit sig upp på en imponerande tredjeplats i tabellen.

Mattin Najafi, 23, stod för två av hemmalagets mål i 6–3-segern mot Nacka Juniors. Han var naturligtvis väldigt nöjd med insatsen och de tre poängen.

– Det var en riktigt bra match. Vi började lite långsamt och båda lagen kände lite på varandra innan tempot satte sig. Sedan fick de in ledningsmålet, och då började matchen öppna upp sig lite. Vi kunde kvittera med ett drömmål, och sedan rullade det bara på för oss, säger Najafi till Futsalmagasinet.

Med en match mer spelad ligger man en poäng bakom serieledande IFK Uddevalla. Upp till ÖFC på andra plats är det endast målskillnad som skiljer. ÖFC och Uddevalla möts i en seriefinal under söndagen, och där hoppas Najafi såklart på poängtapp åt båda håll.

LÄS OCKSÅ: Lämnade för utlandet – nu förstärker han topplaget

Vill det sig väl är det fortsatt nära den absoluta toppen efter avslutad omgång, och Najafi tror att Borås har vad som krävs för att ligga i toppen säsongen ut.

– Vi har vunnit mot Uddevalla borta, tagit sex poäng mot Nacka och mot Örebro FC kommer vi vinna. Vi förlorade mot de senast när mer än 80 procent av laget kvar borta. Den här gången kommer vi att vinna. Vår utmaning är att slå bottenlagen. Egentligen är våra största fiender vi själva.

Han utvecklar:

– Vi kan hoppas på SM-guld och förlora mot Norrköping, ta ett poäng mot Strängnäs på två matcher. Kolla bara på Uddevalla. De har förlorat mot alla tre topplag men ligger ändå först, för de kan göra bra matcher mot sämre lag. Vinner man de matcherna man bör vinna har man nästan råd att förlora i vissa toppmatcher.

23-åringen har stått för en fin säsong, och legat bakom flertalet av Borås mål. Dessutom har han både hunnit debutera i landslaget och tas ut till det kommande VM-kvalet.

– Det har faktiskt gått riktigt bra, långt över förväntan. Jag har gjort tio mål och gud vet hur många assist i SFL i år. Sedan har jag fått landslagsdebutera ska få spela VM-kval. Det kunde jag aldrig tro inför säsongen, säger han och fortsätter:

– Jag hade egentligen förberett Baik på att jag kör fram tills dess att fotbollssäsongen och sedan så ser vi. Nu har säsongen gått halvvägs och jag känner verkligen för futsalen, och avvaktar med fotbollen. Allt rullar på, jag gör mål vi vinner matcher, så det blir nog att jag kör hela vägen. Futsal verkar vara min grej, haha.

I slutet av januari spelar Sverige kval mot VM, och i den truppen ingår Boråsspelaren trots att han i sammanhanget är väldigt oprövad.

Blev du överraskad när du fick beskedet?

– Jag hade det ändå lite på känn, men trodde väl att man var lite för färsk för VM-kvalet. Men nu blev det så, och det är otroligt häftigt och ska bli jättekul.

Härnäst väntar Djurgården på bortaplan för Mattin Najafi och hans Borås AIK. Därefter samlas han och landslaget i Alingsås för en veckas VM-kvalande.