AFC Eskilstuna seriesegrare – nu väntar kval till SFL

För några veckor sedan kunde ni på Futsalmagasinet läsa om ett AFC Eskilstuna som stormade fram i division 1 norra Götaland. Seriesegern var då inom räckhåll, och ordförande Halsho Gomei ansåg att man var redo för spel i den svenska högstaligan.

Nu står det också klart att laget tar hem sin division 1-serie, och därmed väntar kval till SFL. Under lördagen hemmaslog man FC Lidköping United med klara 6–2, men redan inför matchen var seriesegern säkrad.

En match återstår nu i seriespel för AFC innan det ovissa kvalspelet drar igång. Det är hemma mot Vara SK på lördag.

– Nu ska vi spela klart serien obesegrat, och sedan ska vi träna på som vanligt och göra vår grej i kvalet, säger ordföranden Halsho Gomei.

Hur skönt var det att seriesegern var säkrad relativt tidigt?

– Det är självklart ganska skönt, men att vinna serien var bara ett delmål från början. Vi visste att serien troligtvis inte skulle bli lika tuff som ett kval. Man kan aldrig riktigt veta helt och hållet, men delmålet var seriesegern och vi hade planerat för ett kval inför säsongen. Det stora målet är naturligtvis att gå upp.

Flera spelare tenderar att i dessa tider försvinna för futsalklubbarna för fotbollsspelande, men AFC har enbart fått positiva indikationer från spelarna.

– Det ser ut som att vi kommer få behålla alla. Fotbollssäsongen har dragit igång, och de som var i riskzonen att försvinna dit har valt att köra på. Så det är väldigt skönt, avslutar Gomei.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img