Tung start för Sverige: ”De straffar oss hårt”

0
Foto: David Gerd

Det började bra för det svenska P19-landslaget som är och spelar EM-kval i San Marino. Denis Milovanovic fixade 1–0 redan efter minuten spelad i tisdagens premiärmatch mot Cypern.

Men därefter gick det tyngre för Blågult. Cypern kunde till slut vinna matchen med hela 6–1, och därmed är redan utgångsläget tufft för svenskt avancemang. Det är nämligen bara gruppsegraren som avancerar vidare till Main round.

LÄS MER OM MATCHEN: Storförlust för Sverige i premiären

Lars Ekdahl är förbundskapten för P19-landslaget, och var naturligtvis besviken efter premiären.

– Det är alltid tråkigt att förlora, men vi känner samtidigt att Cypern är ett väldigt bra lag. Det är ett par steg upp jämfört med Finland som vi mötte i december, samtidigt som vi kanske inte riktigt var helt med fullt ut från början i den här matchen, säger Ekdahl till Futsalmagasinet.

Som tidigare nämnt började det dock bra för svensk del med ett tidigt ledningsmål, men därefter tog Cypern över helt och hållet. De straffade Sverige, menar Ekdahl.

– Vi fick en bra start, en omställning som vi sätter och då hoppades man att vi skulle kunna bygga vidare på det och komma in i det på ett bra sätt. Men istället får de in 1–1 rätt så snabbt via en omställning, och snart därefter gör de 2–1 på ännu en omställning. Vi har inte riktigt balans i laget när vi anfaller så de kunde komma i överläge i omställningarna. Då straffar de oss hårt.

Imorgon onsdag väntar ny match. Ett Kosovo, som under tisdagen besegrade värdnationen San Marino med 11–2, står för motståndet.

– Vi såg hela Kosovos match när de slog San Marino stort, så det var klasskillnad i den matchen. Nu ska vi sätta oss och jämföra och analysera matcherna lite. De hade några väldigt framstående spelare i Kosovo, bland andra en spelare som jag tror stod för sju av målen som vi får se upp lite extra med.

LÄS OCKSÅ: De spelarna är med i San Marino

Hur ska ni besegra Kosovo?

– Vi tycker att vi såg en del svagheter. De såg lite utspridda ut i sitt försvarsspel, så vi borde hitta en del ytor som vi kan dra nytta av. Och sedan kan vi såklart inte bjuda på enkla omställningsmöjligheter för dem.

Det är ett tufft läge för Sverige. Seger mot Kosovo är ett måste för att chanserna till avancemang ska leva i den sista omgången. Matchen startar 16.00, och den sänds här.