Förbundskaptenen nöjd efter storsegern: ”Följde matchplanen perfekt”

Sverige tog en viktig seger mot Kosovo under onsdagen i EM-kvalet. Förlust och laget hade varit helt borträknat, men man lyckades till slut vinna med hela 6-1. Lars Ekdahl, förbundskapten för Sverige, är nöjd med att man kunde studsa tillbaka. ”Vi gör en så bra match vi bara kan, det var kul att se”, säger Ekdahl.

EM-kvalet i San Marino är det första ett svenskt juniorlandslag medverkar på. Under onsdagseftermiddagen tog man även sin första kvalseger. Förutsättningarna är enkla, de fyra lagen Sverige, San Marino, Cypern och Kosovo möts alla fyra i varsitt enkelmöte. Ettan i tabellen kvalificerar sig sedan till nästa runda i EM-kvalet, resterande lag har kvalat färdigt.

Se också: Hitta din bonus redan idag

Sverige ligger nu tre poäng efter ledande Cypern, med en match kvar att spela.

– Det var synd att vi inte kunde vinna mot Cypern, eller åtminstone prestera lite bättre. Men Cypern var bra, det ska de ha, men det känns som det var lite premiärnerver hos oss också, säger Ekdahl och fortsätter:

– Mot Kosovo följde vi matchplanen perfekt, vi hade kunnat se dem dagen innan så vi visste ungefär hur de skulle spela. Vi drog isär de väldigt bra, hittade bra ytor och attackerade hela tiden, de hann inte med.

LÄS MER OM MATCHEN: Tennissiffror när Sverige vann

Trots att det endast skiljer tre poäng är Ekdahl medveten om att det kommer bli svårt att ta sig vidare. Sverige har förutom färre poäng även sämre målskillnad än Cypern, men Ekdahl menar att man aldrig kommer ge upp.

– Vi är självklart här för att vinna men även för att lära oss. Nu har vi tyvärr inte allt i egna händer, men vi kommer göra allt vi kan för att vinna nästa match. Det är lätt att spekulera om vad som kan hända i den andra matchen, men vi måste först och främst göra vårt jobb, avlutar Ekdahl.

Sverige spelar sin sista match på fredag 18:30 mot hemmanationen San Marino. Sveriges chanser till vidare spel i turneringen hänger alltså på hur det går i matchen mellan Cypern och Kosovo som startar tidigare under eftermiddagen.

Fakta: Sveriges trupp

Målvakter

Hampus Jakobsson, Athletic FC Eskilstuna
Simon Rohman, Torslanda IK

Utespelare

Daniel Miljanovic, Athletic FC Eskilstuna
Jacob Lackell, Eskilstuna City FK
Gabriel Diaz, Falcao FC
Stefan Veselinovic, Hammarby IF
David Eriksson, Latorps IF
Demir Sulejmanovic, Norrköping FK
Denis Milovanovic, Söder Futsal
Isak Larsve, Torslanda IK
Albin Näslund, Team TG Ungdom FF
Granit Berisha, IFK Uddevalla

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img