Blåvitts storform fortsätter: ”Kan börja titta uppåt i tabellen”

0

Under lördagskvällen spelades ett hett derby i Göteborg mellan IFK Göteborg Futsal och Torslanda IK. I det förra mötet lagen emellan blev det en delad poäng och det kunde det bli även i det här mötet om det inte vore för Pascal Olsson avgjorde för Blåvitt med tio sekunder kvar av matchen till 4–3.

Futsalmagasinet var på plats under derbyfajten och ville höra vad Nicklas Asp, spelande tränare i Göteborg, hade för tankar kring matchen och hur de ska lyckas bibehålla sin form även i fortsättningen av säsongen.

— En fruktansvärt härlig vinst som satt långt inne. Sett till matchen så är det en välförtjänt vinst. Vi hade många bra lägen där vi borde punkterat matchen tidigare, det var synd att det blev som det blev men vi redde ut det till slut, säger den spelande tränaren.

Under den första halvleken så dominerade IFK Göteborg och gick till pausvila med en 2–0-ledning. När den andra halvleken drog igång så hade hemmalaget det tufft och försvarade lågt, vilket ledde till att Torslanda kom allt mer in i matchen. Blåvitt försvarade kompakt och försökte behålla ledningen vid ställningen 2–0 i den andra halvleken.

– Jag tycker att det var en jättebra insats från samtliga under den första halvleken. Vi kunde ha punkterat matchen redan då, vi hade väldigt många lägen och jag tror vi missade öppet mål två gånger. Vi sa under pausen inför den andra halvleken att vi måste fortsätta på samma spår men på något sätt så går vi ner oss. Vi drar på oss för många frisparkar, några av dem var alldeles för enkla så vi får fyra-fem frisparkar rätt tidigt och det leder till att man blir mer passiv och lite mer tillbakadragen. Det var nog det som gjorde att vi vek ner oss, det var lite ofokuserat stundtals i den andra halvleken.

Torslanda kom alltså ikapp, men Göteborg kunde avgöra i slutsekunderna och säkra tre sköna poäng.

Nu väntar ett landslagsuppehåll. Hur ser du på landslaget under VM-kvalet och hur kommer det se ut för IFK Göteborg under den perioden när du inte medverkar?  

– Det kommer att bli en jättekul vecka med landslaget. Vi är väldigt laddade och tror att vi har bra chanser att gå vidare från den här rundan. På hemmaplan tar de andra ledarna över, det kommer inte vara några konstigheter. Jag litar fullt ut på dem.

Efter landslagsuppehållet så spelar laget sin första match mot tabelljumbon Halmstads BK. Med tanke på formen och tabelläget så kan Blåvitt ta sig mot en mittenplacering istället för att vara oroliga för en nedflyttning.

– Hur det blev efter de första matcherna när vi inte vann på sju raka matcher så ställde vi om siktet och gjorde lite taktiska ändringar för att hålla oss kvar. Vi släppte in för mycket mål så vi skärpte till försvarsspelet. Sedan dess så har det funkat bra och blivit bättre och bättre hela tiden. Vi har egentligen aldrig tittat uppåt i tabellen på senare tid. Men nu kan vi börja göra det och jag tror många lag kommer tycka det är jobbigt att behöva spela mot oss för nu börjar vi hitta formen och då är vi riktigt bra.