Boo FF överraskade över slutspelsplatsen: ”Undersöker möjligheten”

Under måndagen blev det klart hur den regionala futsalligans kvartsfinaler kommer se ut. Men senare samma dag kunde Futsalmagasinet rapportera om att IF Brommapojkarna kontaktat Svenska Fotbollförbundet och tackat nej till sin plats i slutspelet.

LÄS MER OM DET: BP tackade nej – men (kanske) ångrar sig

Då kontaktades Boo FF, som kom trea i samma SFL-serie (södra Svealand), för möjligheten att ta över platsen i slutspelet.

– Vi undersöker den möjligheten just nu. Vi var inte direkt beredda på det här, men man kan säga att det ligger lite hos spelare nu. Om man ska göra det här ska man göra det på riktigt, säger Andreas Bild, fotbollsansvarig dam i Boo FF, till Futsalmagasinet.

Med riktigt menar Bild att man ska kunna ha lag och vilja även till ett eventuellt avancemang i slutspelet.

– Säg att vi skulle vinna kvartsfinalen och gå vidare, då ligger en semifinal på sportlovet där vi lovat våra spelare ledigt. Så det går vi igenom just nu, hur ser det ut i ett sådant läge. Vi kommer inte lägga pengar på att resa till Åkullsjön om vi inte gör det här helhjärtat. Vi ska inte stå utan spelare.

Imorgon tisdag ska Boo FF ha lämnat besked till SvFF om de vill ha platsen eller inte. Detsamma gäller för Brommapojkarna, som kanske trots allt vill ha tillbaka den plats man tackat nej till. Men just nu har Boo FF första-tjingen på kvartsfinalplatsen.

– Jag märker att spelarna vill och de har varit väldigt positiva till futsalen. Vi tycker det är jättekul och vi har sett hur mycket futsalen gett för spelarna tekniskt. Just nu har jag inget svar på om det bli ja eller nej, men jag märker på spelarna att de verkligen vill det här, avslutar Bild.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img