Tränarna eniga efter toppmötet: Det förstörde matchen

Örebro FC besegrade Nacka Juniors på söndagskvällen, och tog viktiga poäng i toppstriden. Eftersnacket handlade dock mest om täta försvar, avstängningar – och handbollsklister.

Vänta! Handbollsklister i en futsalmatch? Ja, så var fallet i Nacka Bollhall under söndagen.

– Skuru IK spelade handboll innan, och planen ska tvättas innan vår match. Det blev strul, så vi fick skjuta upp matchen en stund för att planen skulle bli så bra som möjligt, säger Nackas tränare Eldin Kozica.

Förklaringen till detta haveri, var att poleringsmaskin hade gått sönder. Konsekvensen av det hela blev att avsparkstiden flyttades från klockan 18:00 till 18:15. När matchen väl kom igång, blev båda lagen dock varse om handbollsklistrets närvaro.

– Det var en tråkig match att se. Väldigt dåligt tempo på grund av klistret. Vi stod lågt i vår ”tråkiga” box och försvarade oss effektivt, säger ÖFC:s Christoffer Skoog.

En annan faktor som präglade matchen var Nackas tunna trupp. Truppsituation gjorde att tränare Eldin Kozica fick snöra på sig skorna.

– Det var lite speciellt idag, då vi saknade flera spelare. Vi hade fyra avstängningar och ett par skador, så till och med jag fick spela. Allt det får man ha i baktanke, konstaterar Kozica.

I övrigt hamnade de bägge lagens låga utgångspunkt i fokus. Något Örebro verkade trivas bäst med.

– Vårt försvarsspel kändes tryggt, och vi försvarade oss väl. Det känns alltid bra att spela lite tråkigare när det ger resultat. Jag fördrar att prioritera defensiven, för om den sitter brukar offensiven lösa sig, säger Skoog.

Skoog, och ÖFC, var laget som trots allt lyckades göra mål. Han väljer att lyfta fram tvåmålsskytten Mirza Turan.

– Matchen stod och vägde, sen klev Turan fram. Han har höjt sig, och är dubbelt så bra som förra året. Han har utvecklats och gör laget bättre. Denna säsong gör han fler mål och poäng, säger Skoog om sin lagkamrat.

Vidare nämner Skoog målvakten David Kepaschwili, som både gjorde debut och sitt första mål under söndagskvällen.

Efter matchen blickar de bägge lagen framåt. I veckan är det landslagsuppehåll – något som Nacka är nöjda med.

– Vi jobbar vidare. Vi får tillbaka några spelare till nästa match, så landslagsuppehållet kommer lägligt. Det kommer upp några nyckelmatcher nu, som kommer att avgöra hur slutspurten ser ut för vår del, säger Kozica.

– Nu är vi med i toppen på allvar igen. Det känns bra inför slutspurten. Det var bara att tacka och ta emot, när Uddevalla kryssade mot Linköping igår (läs lördag). Det trodde vi verkligen inte, säger ÖFC:s Skoog.

Hur ska ni fira denna seger?

– Det går inte att fira för mycket. Vi sjöng lite i omklädningsrummet, och nu är det bara att jobba vidare. Vi börjar igen imorgon, och sen ligger fokus på nästa match mot Torslanda, avslutar Skoog.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img