Legiec inför Armenien: ”Gäller att prestera på topp”

0

Imorgon onsdag inleds VM-kvalet i Alingsås och Sverige ställs mot Armenien i första matchen. Landslagets Kristian Legiec, till vardags i IFK Uddevalla, var med förra gången länderna ställdes mot varandra och är förberedd på en tuff match. ”Armenien är en duktig futsalnation, det gäller för oss att prestera på topp”, säger Legiec till Futsalmagasinet.

För drygt sex år sedan gjorde Legiec sin första landskamp. Under dessa år har han hunnit med 53 landskamper, och gjort imponerande 37 mål. Legiec är därför en av de spelarna som förutom sina färdigheter har mycket rutin att bidra med, något han själv tror kan bli viktigt.

– Jag är ju en poängspelare, det brukar ofta vara min roll. Men jag tror att det kan vara minst lika viktigt att bidra med erfarenhet och tips till grabbarna, säger Legiec och tillägger:

– Det kommer vara tuffa matcher under hela kvalet och det gäller att vi är på topp hela tiden.

LÄS OCKSÅ: Inte på plats i Alingsås? Här sänds VM-kvalet

2015 möttes Sverige och Armenien i EM-kvalet, då fanns Legiec med i truppen. Matchen slutade med förlust för Sverige, 3-4, och nuvarande assisterande förbundskapten Nicklas Asp gick att hitta i målprotokollet. Armenien är ett land som Legiec menar att man har rätt bra koll på.

– Vi mötte de ju för några år sedan, då blev det förlust så det är klart att de är bra. Vi mötte ju även Leo Futsal Club från Armenien i Champions League med Uddevalla i höstas. Många i det laget spelar i landslaget, och vi är nio stycken från Uddevalla som spelar i vårt landslag. Båda lagen har rätt bra koll på varandra, avslutar Legiec.

LÄS ÄVEN: Dulvats uppmaning till spelarna: ”Tänk inte”