Dulvats uppmaning till spelarna: ”Viktigt att inte tänka på matchens vikt”

Under onsdagskvällen kliver det svenska herrlandslaget in i VM-kvalet med match mot Armenien. Därefter väntar Malta under torsdagen innan det avslutas med match mot Belgien på lördag. De två främsta lagen i gruppen avancerar sedan vidare till Main round.

Matija Dulvat har jobbat mot det här VM-kvalet sedan han tog över som svensk förbundskapten sommaren 2017. Därför är han naturligtvis spänd inför det som komma skall.

– Vi har provat många spelare och jag tycker att vi utvecklats mycket. När vi tränar nu vet alla spelare vad man ska göra – vi pratar samma språk och det är viktigt. Jag känner mig positiv inför matcherna och jag hoppas att vi kan lyckas med vårt mål att gå vidare till Main round, säger Dulvat till svenskfotboll.se.

LÄS OCKSÅ: Nicklas Asp: ”Kommer krävas två segrar”

Det här är därmed också landslagets första tävlingsmatcher på väldigt länge, och den första med Dulvat vid rodret.

– Jag har redan sagt till dem att de inte ska bli mer upphetsade eller nervösa bara för att det är VM-kval. Spelarna måste ge 100 procent utan att tänka på matchens vikt. Mitt jobb är att ge spelarna ett lugn i huvudet. Det är normalt att det är lite anspänning inför de här matcherna, men vi ska inte ha för mycket av det.

Matija Dulvat och övriga i ledarstaben har förberett sig länge och väl inför kvällens premiär. Nu är det upp till bevis för det svenska landslaget.

– Armenien är lite svåra att studera eftersom de bara spelar tävlingsmatcher. Men jag såg deras bästa klubblag möta Uddevalla i Champions League och för tre år sedan mötte de Kroatien. Jag känner till spelarna och mentaliteten. De är oberäkneliga, men väldigt bra spelare. De är små snabba och bra på att positionera sig, säger Matija Dulvat och fortsätter:

– Men de kan tappa huvudet ibland om saker inte går deras väg. Vi måste vara försiktiga eftersom de kan såra oss på kontringar och vara balanserade när vi själva anfaller. Jag hoppas att så många som möjligt kan komma och stötta oss, för enligt mig är det här den viktigaste matchen i VM-kvalet.

Sverige–Armenien startar 19.00 – och sänds här!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img