Asps tankar om kvalet: ”Kommer krävas minst två segrar”

Dagen är kommen, om mindre än tolv timmar inleder Sverige sitt VM-kval mot Armenien i Estrad i Alingsås. Nicklas Asp, assisterande förbundskapten, säger när Futsalmagasinet pratar med honom att det känns att det börjar närma sig match. ”Man kan ta på stämningen i laget, alla är extremt taggade. Alla vill gå vidare”.

Sverige kommer till kvalet som en av utmanarna till förstaplatsen, som krävs för att kvalificera sig till nästa runda. Av de fyra lagen Sverige, Armenien, Belgien och Malta sätter Asp Belgien som favoriter, men menar att alla lagen kan slå varandra.

– Matchen mot Armenien (ikväll) kommer bli en nyckelmatch tror jag. Det kommer nog vara vi som utmanar Belgien om förstaplatsen, så det gäller att vara påkopplade direkt, säger Asp.

LÄS OCKSÅ: Legiec inför VM-kvalpremiären: ”Måste prestera på topp”

Laget samlades i söndags och har sedan dess jobbat med detaljer i spelet. Bollpass har blandats med teori och Asp tycker att laget känner sig förberett.

– Det känns väldigt bra måste jag säga. Grabbarna har varit väldigt fokuserade på träningar och våra möten, men på deras lediga tid känns det som att alla kan slappna av, vilket också är viktigt. Det känns harmoniskt, vi vet vad vi ska göra, säger Asp.

Armenien är ett lag som Sverige mötte i EM-kvalet 2015, då fanns Asp med som spelare. Ikväll står han på sidan och menar att han och laget har rätt bra koll på motståndet. Samtidigt är han noga med att man inte ska fokusera för mycket på vad Armenien gör, utan att lägga energin på att göra en bra match.

– Armenien är rätt bra och vi har hyfsat bra koll. Jag tror vi kommer föra matchen och ha mycket boll så det gäller att utnyttja det. För att ta sig vidare kommer det krävas minst två segrar och det börjar imorgon, avslutar Asp.

Sverige–Armenien startar 19.00 ikväll onsdag.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img