Drömstart för Sverige – seger i premiären

Det svenska herrlandslaget har fått en mycket fin start på VM-kvalet som just nu spelas i Alingsås. Öppningsmatchen mot Armenien slutade i seger, 3–1.

Kapten Kristian Legiec var spelaren som gjorde det för svensk del i den första halvleken. Efter en trevande inledning av matchen där Armenien stått för de hetaste chanserna kunde Uddevalla-spelaren vackert trycka in ledningsmålet i den 15:e minuten.

Och bara minuten senare dubblade han Sveriges ledning – helt på egen hand. Vid mittplan bröt han bollen, avancerade framåt och rullade kyligt in den i nät.

Med mindre än minuten kvar av pausvilan får Armenien till en reducering genom Saro Galstyan.

Trots reduceringsmålet just innan paus är det ett fortsatt starkt Sverige som kommer ut till den andra halvleken. Den trevande inledningen med få svenska lägen var utbytt mot ett mer vågat och anfallsinriktat spel. Det gav också utdelning när Nima Kadivar stormade fram fem minuter in i den andra halvleken och tryckte upp 3–1 i nättaket.

Kristian Legiec var centimeter ifrån ett hattrick kort därefter, men ribban stod i vägen den gången.

Armenien tog med över fem minuter kvar av matchen ut målvakten i jakten på en reducering, men Sverige stod emot länge och väl. Med lite mindre än två minuter kvar på klockan drog Sverige på sig sin femte frispark, vilket betydde att den nästkommande skulle rendera i en tiometersstraff för Armenien.

Sverige lyckades reda ut stormen, och vann VM-kvalpremiären med tre mål mot ett.

VM-kval: Preliminary round

Sverige–Armenien 3–1 (2–1)

Målen, Sverige: Kristian Legiec 2, Nima Kadivar

Målet, Armenien: Saro Galstyan