Dulvat: ”Vi tänkte för mycket på att göra mål”

Sverige besegrade Malta med 5–1 och säkrade därmed avancemanget till Main round. Sex poäng på två matcher är facit så här långt för Sverige, och därmed är alltså minst en andraplats i gruppen säkrad.

Matija Dulvat, förbundskapten för det svenska herrlandslaget, är naturligtvis nöjd med att säkrat en plats i Main round.

– Jag är väldigt glad då det här var en av våra målsättningar. Vi är klara efter två matcher, och det är viktigt. Insatsen i sig är jag inte så nöjd med. De första minuterna av matchen är väldigt bra, men sedan började vi tänka lite väl mycket på att målgörandet. Igår gick bollarna in, idag gjorde de inte det i samma utsträckning. Men det är en viktig seger hur som helst, säger han till Futsalmagasinet och fortsätter:

– Vi kan göra det bra mycket bättre, men samtidigt gör Malta en väldigt bra match. De var väldigt aggressiva i sitt spel. Vi trodde väl att vi efter tre mål skulle göra tio utan problem, men så funkar det inte i futsal. Man måste jobba, jobba, jobba.

MISSA INTE: Vi sätter spelarbetyg – de imponerade mest i segern

Sverige öppnade som sagt matchen starkt med tre tidiga mål, men därefter gick man ned sig och den avslutande delen av den första halvleken var en sömnig historia.

Vad sa du till spelarna i pausvilan?

– Jag sa till dem att lugna ned sig och försöka tänka på matchen och inte på målen.

På lördag väntar en direkt avgörande gruppfinal. Segraren mellan Sverige och Belgien säkrar förstaplatsen i gruppen. Dulvat har sin taktik klar.

– Vi ska vinna genom att pressa dem hårt, vara mycket mer aggressiva och få hjälp av publiken och energin i hallen. I den här matchen är vi inte favoriter. Mot Armenien och Malta var vi tvungna att vinna, mot Belgien är det annorlunda. Vi har allt nödvändigt som krävs för att vinna, nu måste vi bara visa det också.

Vad tror du om era chanser?

– Jag tror att det är 50/50. Vi måste starta aggressivt och gå hårt mot dem direkt. Med lite hjälp av vår målvakt, lite hjälp av bra målskyttar och lite hjälp av publiken så ska det nog gå vägen.

Har vi en futsalfest att vänta i Alingsås på lördag?

– Det kommer bli en riktigt bra fest här, avslutar han med ett stort leende.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img