Armandt efter förlusten: ”Vi tar med oss lektionen”

0
Foto: Bildbyrån

Sveriges målvakt Robin Armandt fick under kvällen släppa in åtta mål. Trots en tung kväll ser Armandt tillbaka på en lyckad vecka i landslagstjänst.

Hela Sveriges försvar hade det jobbigt mot Belgiens rappa anfallsspel. Sverige ledde under i stort sett hela den första halvleken, men Belgien kom igång i den andra.

– De var absolut kliniska. De är en bit före oss, och det tycker jag att de visar idag. Sen är det ett styrkebesked ifrån oss att vi inte är långt ifrån, så det tycker jag att vi ska ta med oss, säger Armandt.

LÄS MER: Sverige föll inför storpublik i Estrad

Vad Sverige saknade för att kunna nå ett resultat ikväll är oklart, men Armandt menar att marginalerna är små.

– Det är bland annat fasta situationer, det praktiska som händer. Det är i detaljerna vi måste vara mer noggranna, konstaterar Armandt.

Även om det blev förlust ikväll, är laget vidare till nästa runda. Något Armandt och laget är nöjda med.

– Vi hade en målsättning om att vinna gruppen, men vi hade som sidomål att gå vidare. Vi ska inte vara allt för besvikna. Vi är vidare, men att det blir tuffare nu än om vi hade vunnit matchen får vi ta helt enkelt.

Nu får Armandt och blicka framåt mot Main round – men först slutspurten i SFL.

– Vi ska ta med oss det positiva härifrån, även lektionen vi fick idag. Vi skakar av oss förlusten, och fokuserar på SFL. Just nu är det lite tungt, men vi tar med oss en positiv känsla och jobbar vidare.

I höst väntar Main round i Kroatien, läs mer om det nedan: