SPELARBETYG: De var bäst när Sverige föll

Sverige föll idag tungt mot gruppfavoriten Belgien. Även om det blev förlust stod laget stundtals för en fin insats – och dessa fem utmärkte sig mest.

+++++ Petrit Zhubi

Zhubi var Sveriges starkast lysande stjärna. Såg till att Sverige tog ledningen efter endast tolv sekunder, och ökade även på ledningen till 2-0 med ett kanonskott. Ingenting kunde stoppa Zhubi denna afton, inte ens en skada! Han linkade av en kortare period för att få behandling – bara för att komma tillbaka och fortsätta leda Sveriges anfall.

++++ Albert Hiseni

Hiseni var stark i duellspelet matchen igenom. Vann starkt bollen som ledde till Sveriges 2-0-mål, och fick kröna sin egen insats med att göra 3-2-målet (om än med lite hjälp…). Besitter en speluppfattning som är få förunnat.

+++ Kristian Legiec

Lagkaptenen var på spelhumör, och tog direkt ansvar när radarpartnern Zhubi linkade av en kortare period. Målet till 4-5 är en stark kandidat till veckans snyggaste. Betyget hade kunnat bli högre om han hade omvandlat sin fina insats till fler poäng.

++ Fredrik Söderqvist

En underskattad spelare som fått mycket förtroende under veckan av Dulvat. Sätter sällan en fot fel, och vinner många dueller tack vare sin storlek. Söderqvist såg till att ge liv till Sveriges slutforcering, då han satte 5-7-målet .

+ Robin Armandt

Att en målvakt som släpper in åtta mål hamnar på denna lista tillhör inte vanligheterna. Denna kväll gör vi dock ett undantag, då Armandt stundtals blev helt utelämnad av det svenska försvaret. Målvakten stod för en serie av akrobatiska räddningar – men varvade tyvärr dessa med del skakigare ingripanden. Agerandet vid 2-1-målet drar ner betyget något.