AFC ett steg närmre SFL: ”Målet har alltid varit att gå upp”

0
Foto: Mikael Einarsson

AFC Eskilstuna kom till spel med nio segrar och en oavgjord inför första kvalmatchen mot FC Diaspora. Seger 3-2 innebär att laget är fortsatt obesegrat och tränare Jihad Hassi menar att laget kommer fortsätta ånga på. ”Inget är färdigt än, men vi är ett bra lag”, säger Hassi till futsalmagasinet.

Att skriva om AFC Eskilstuna utan att använda ordet framgångssaga skulle vara svårt. Laget var nykomlingar i division 1 Norra Götaland inför säsongen, det har dock inte märkts i tabellen. Nio segrar och ett kryss var lagets facit efter seriespelet.

– Jag vill inte låta för kaxig, men ska jag vara helt ärlig har vi aldrig känt oss riktigt hotade. Vi har varit det bättre laget i de flesta matcherna, vi har ett bra lag, säger Hassi.

LÄS OCKSÅ: Umeå körde över Kågedalen – en fot i semifinal

Trots en bra säsong är Hassi medveten om hur svårt det är att ta steget upp till SFL. Först krävs det att man vinner sin kvalgrupp, sedan är det dubbelmöte mot vinnaren i den andra kvalgruppen. Det är tre lag i varje kvalgrupp och i AFC:s är det förutom laget själva även tidigare nämnda Diaspora samt FC Rosengård. Hassi håller med om att laget gjort det bra, men att man har långt kvar att gå. Närmast väntar match mot Rosengård.

– Vi gjorde en bra match mot Diaspora och jag tycker vi vann välförtjänt. Tyvärr har vi lite spelare borta som har kontrakt med fotbollslag, men det r inget vi kan göra något åt. Ska jag vara helt ärlig har jag rätt dålig koll på Rosengård men de är förmodligen duktiga. De har en bra tränare (Francis Maciel da Costa) som kan mycket futsal, vi måste prestera på topp, säger Hassi.

Annons: Så påverkas du av den nya spellagen

AFC Eskilstuna möter Rosengård på bortaplan den 16 februari. Helgen före ska Diaspora och Rosengård spela mot varandra, den 10 februari i Rimnershallen.