Nytt poängtapp för Nacka Juniors: ”Ändå ett fall framåt”

Nacka Juniors kom till fredagskvällens möte med nedflyttningsplacerade Norrköping FK med två raka förluster i bagaget. Mot Norrköping blev det äntligen poäng igen för laget – men man fick nöja sig med ett.
– Det är tungt men samtidigt ett fall framåt, säger huvudtränare Eldin Kozica.

Hemmapubliken i Nacka Bollhall fick jubla först, då Arsalan Ashtari öppnade matchens målskytte efter tolv minuter. Norrköping kunde dock kvittera ett par minuter senare.

I mitten av den andra halvleken gjorde gästande Norrköping två raka mål och gick upp till en 3–1-ledning efter mål av Ignatius Malki och Alen Nailovic.

LÄS OCKSÅ: Yasar avgjorde Stockholmsderbyt

Nacka Juniors var skakat, men ett tidigt reduceringsmål bäddade för ett viktigt kvitteringsmål tre minuter från slutet.

– Självklart väldigt tungt med poängtapp men samtidigt är det ett fall framåt om man jämför med de två senaste matcherna. Ett steg i rätt riktning, kommenterar Nackas huvudtränare Eldin Kozica.

Vad säger du om matchen?

– Vi visste att Norrköping skulle vara väldigt disciplinerade och vilja väldigt mycket. De spelar för sin överlevnad, och de gjorde det väldigt bra, säger Kozica som trots allt är nöjd med en poäng sett till matchbilden:

– Det tyder på en styrka att komma tillbaka. Självklart en besvikelse att inte vinna, då vi har chanser att avgöra på slutet, men viktigt att komma tillbaka.

Det här var tredje raka matchen utan seger för Nacka, och därmed halkar de allt längre från den absoluta toppen. Kozica tror att den kommande helgen blir avgörande.

– Ska man vara med där uppe behöver man börja rada upp trepoängare. Nu väntar Uddevalla i nästa match, det blir en rolig utmaning och där vi kan visa lite vad vi vill med säsongen. Nästa helg tror jag blir avgörande när vi möter Uddevalla och Halmstad.

Matchfakta

SFL

Nacka Juniors FF–Norrköping FK 3–3 (1–1)

Målen, Nacka: Arsalan Ashtari, Marwan Ibrahim, Yanku Marrah

Målen, Norrköping: Joshuel Antonio Mendives Lan, Ignatius Malki, Alen Nailovic

Publik: 173

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img