ÖFC-tränaren inför derbyt: ”Otroligt viktig match”

0

ÖFC ångar på i toppen av tabellen. Med en match mer spelad än IFK Uddevalla ligger laget etta inför kvällens derby mot ÖSK. ”Sådana här matcher är alltid speciella, det gäller att vi fokuserar på vårt”, säger ÖFC:s tränare Rey Kurbasevic till Futsalmagasinet.

ÖFC kommer till spel med en stark säsong i bagaget. Av 18 matcher har laget endast förlorat fyra och har visat att man vill vara med och slåss om titeln på riktigt. I kvällens match möter man lokalkonkurrenten Örebro SK som haft en tyngre säsong och parkerar i nedre delen av tabellen.

– Men det är inget som spelar roll, ett derby är alltid ett derby. Vi vill behålla vår plats i tabellen och det måste vi visa, säger Kurbasevic.

Hur är känslan i laget?

– Det känns väldigt bra måste jag säga. Grabbarna sliter hårt varje träning, det märks att de verkligen vill det här. De jobbar och sliter för varandra, det är kul att se, säger Kurbasevic.

LÄS OCKSÅ: Derbyt viktigt för både botten och toppen

Säsongens första derby slutade med ett oavgjort resultat, 2-2. Den matchen hade båda lagen svårt att komma till några farliga lägen, något Kurbasevic hoppas man kan ändra på ikväll.

– Det kommer vara mycket folk och heta känslor. Det gäller att vi spelar vårt spel, så länge vi gör det har vi bra chanser att vinna, avslutar Kurbasevic.