Örebroderbyt viktigt för både topp- och bottenstriden

En av de hetaste matcherna vi har inom SFL och svensk futsal är klassikermötet mellan de två Örebrolagen. Under söndagskvällen är det dags igen för de båda lagen, Örebro SK och Örebro FC, att drabba samman i en het tillställning.

När de möttes i höstas var det helt andra förutsättningar, och matchen slutade då oavgjort, 2–2. När lagen den här kvällen ställs mot varandra har båda klubbarna minst lika mycket att förlora som att vinna. ÖFC behöver vinna för att fortsatt ha stor chans på SM-guldet, medan det för ÖSK:s del handlar om överlevnad. ÖSK ligger nu endast fyra poäng ifrån en nedflyttningsplats.

Seger hade därmed smakat för de båda lagen. Men när det väl vankas Örebroderby, ja då spelar det inte någon större roll var i tabellen respektive lag ligger. De här matchen kommer leva sitt eget liv, och det är förutom otroligt viktiga poäng i tabellen även heder på spel. Det finns en stor rivalitet, och det här är sista gången för säsongen lagen möts. Vinnaren här kan njuta av segern länge.

Serieledande ÖFC står föga överraskande som favorit i mötet som spelas i Idrottshuset. ”Gästerna” står i 1.42, medan hemmalaget ÖSK kan klickas hem till närmare fyra i odds.

Under söndagen och måndagen spelas flera andra högintressanta matcher i SFL, och som alltid hittar du alla odds på Coolbet.

Spela på Örebroderbyt – och SFL – här!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img