Najafi avgjorde galen match: ”Det var underbart”

Toppmötet mellan Borås AIK och IFK Uddevalla Futsal var på förhand en stekhet drabbning – och matchen levde minst sagt upp till förväntningarna. I en match med rött kort, långstraff och hetsig stämning kunde Mattin Najafi avgöra till 3–2 för Baik med 43 sekunder kvar.

– Det här är allt vad en futsalmatch ska vara. Vi gör 1–0, de pressar, gör 1–1, vi gör 2–1, rött kort, långstraff och stenhårt tryck från läktaren. Det var underbart att spela idag framför en sådan här publik, säger en lyrisk Mattin Najafi.

Matchen lockade över 1000 åskådare, och det var en publik som hördes.

– Det är riktigt kul. Det är sådana här matcher man vill spela. Som när de fick straffen, ett sådant tryck från läktaren i den stunden har jag aldrig varit med om innan. Det är fantastiskt kul, och framför allt att få vinna.

LÄS MER OM MATCHEN: Najafi avgjorde toppmötet mot Uddevalla

Borås fick tidigt in 1–0 genom Robin Yarsuvat, och därefter stod matchen länge och vägde. Det var en uppenbar känsla av att det kunde gå precis hur som helst. Uddevalla kunde komma ikapp, Borås kunde återta ledning och Uddevalla kunde än en gång komma ikapp. Därefter klev landslagsspelaren Mattin Najafi fram när det behövdes som mest.

– Riktigt skönt. Jag var nära några gånger tidigare, men den här gången satt den. Jag fick ingen bra träff, men den gick in.

Annons: Så påverkas du av den nya spellagen

Hur nervös var avslutningen av matchen?

– Den var inte nervös. Vi visste någonstans att vi skulle vinna. Vi vann mot dem borta, och vi är bäst mot topplagen. Det är mot bottenlagen vi har problem. Vi vet vad vi är kapabla till när vi är som bäst, säger han.

På andra sidan planen stod hemmalagets målvakt Viktor Säf i vägen för det mesta bortalaget hade att komma med. En insats som ska hyllas den med, tycker Najafi.

– Hans insats är klockren. Han är guld värd i dessa matcher, och vi behöver honom verkligen. Han presterar på topp.

Segern gör att laget går upp på 36 poäng. Ett färre än Uddevalla och två färre än serieledande Örebro FC. Dock har ÖFC en match mer spelad än både Uddevalla och Borås.

– Nu är vi där uppe, där vi ska vara. Fortsätter vi så här kommer vi stå som svenska mästare, avslutar Najafi.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img