Irriterat efter ÖSK:s oväntade mål: ”Det är inte fair play”

ÖSK Futsal fick en drömstart i sexpoängsmatchen hemma mot Strängnäs och kunde till slut vinna med 7–5. Men eftersnacket handlade om något helt annat än resultatet.
– Jag tycker inte att det är fair play, säger Strängnäs assisterande tränare Robin Rosenstam till Futsalmagasinet.

Örebro SK Futsal tog under onsdagskvällen en viktig seger i kampen om överlevnad. Det blev till slut 7–5 i mötet mot Strängnäs, och därmed skapade de avstånd andrum ned till laget som de inför matchen låg på samma poäng som.

Eftersnacket kring matchen handlade dock inte om resultatet i sig, utan en situation i början av den andra halvleken. Strängnäs skyttekung Adnan Cirak blev liggandes efter en situation på offensiv planhalva. När gästernas målvakt Richard Larsson kort därefter får tag i bollen rullar han ut den över sidlinjen.

– Vår tränare ropar till målvakten att rulla ut bollen, varpå vår målvakt rullar ut bollen. Vår lagkapten hoppar över att ta bollen tydligt för att bollen ska rulla ut. Domaren står en och en halv meter ifrån när när det ropas till vår målvakt från oss, berättar Robin Rosenstam, assisterande tränare i Strängnäs.

Örebrospelarna väljer dock att sätta igång insparken omgående, och Ahmad Moniry sätter dit 6–1 för hemmalaget.

– Våra spelare står och väntar på att någon ska bli inkallad till Adnan. Jag säger verkligen inte att det är på grund av det här vi förlorar matchen, och jag förstår också att deras tränare inte uppfattar situationen, men spelarna som sätter igång bollen har garanterat uppfattat vad som hänt, säger Rosenstam.

– Det var en jobbig tidpunkt för det att komma. Vi hade reducerat till 1–5 just innan paus och kom ut väldigt motiverande, och så händer det här direkt.

Efter situationen, och efter matchen, uppkom det stora diskussioner mellan spelarna kring situationen. Strängnäs spelare var inte glada.

– Jag tycker rent krasst att man ska lägga sig platt i det fallet och ”fine, jag gjorde fel”. Men det här är inte fair play. Det blev munhugg efter matchen till följd av det som hände, säger han och fortsätter:

– Domaren kan inte ha missat det då han stod precis bredvid, och jag kan tycka att domaren i det här fallet ska hålla i spelet då när bollen spelas ut till följd av en skadad spelare. Sedan vet inte jag om vår spelare ligger eller står upp när målet görs, men vi spelar ut bollen för att han ligger ned då han fick en smäll på armbågen.

Efter 6–1-målet kom även 7–1 för ÖSK, innan en stark forcering resulterade i fyra raka mål för gästande Strängnäs till slutresultatet 7–5.

Victor Huerta, tränare i ÖSK Futsal, säger följande om situationen:

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img