Huerta om viktiga segern och omdiskuterade målet: ”En missuppfattning”

Örebro SK Futsal tog tre viktiga poäng i hemmamötet med Strängnäs FC i onsdags. ÖSK tog tidigt tag i taktpinnen och hade efter 13 minuter en betryggande 5–0-ledning.

Just innan paus kom ett reduceringsmål för Strängnäs, men Victor Huerta, tränare i ÖSK, var trots det sena baklängesmålet väldigt nöjd med prestationen under de första 20 minuterna.

– Första halvlek är vi riktigt bra. Vi går ifrån till 5–1 i paus och vi spelar exakt enligt vår matchplan och gör det vi ska göra. Det här är verkligen en av de bättre matcherna sedan jag och Tekle (Ghebrelul) tog över. Sedan är Simon Johansson otroligt bra i målet under den första halvleken. Det hade kunnat stå 5–4 lika gärna, de hade riktigt bra lägen också, säger Huerta till Futsalmagasinet.

I början av den andra halvleken uppkom en situation som Strängnäs-spelarna inte var speciellt glada över. Adnan Cirak gick omkull på offensiv planhalva, och när gästernas målvakt senare fick tag i bollen valde han att rulla ut den över sidlinjen.

LÄS MER: Strängnäs-ledaren om agerandet: ”Det är inte fair play”

ÖSK-spelarna körde snabbt igång insparken, vilket resulterade i att Ahmad Moniry kunde sätta dit 6–1 redan i halvlekens första minut. Ett mål som skapade stor irritation i Strängnäs-lägret.

Hur upplevde du situationen?

– Jag har ryggen till själva situationen när Alen Rastoder sätter igång bollen. Jag vänder mig för att prata med en spelare och i ögonvrån ser jag dock Cirak stå upp. Jag hinner inte se att målvakten kastar ut den, eller att Strängnäs-spelarna avvaktar. Så jag vet inte exakt vad som hänt, säger han och fortsätter:

– Hela vår bänk, även om den såklart är färgad, säger att Cirak står upp och ropar efter bollen. Det vet inte jag om Alen eller Mounir hinner uppfatta när de snabbt kör igång. Det blev Strängnäs spelare arga över.

– De var riktigt arga över då vår spelare som gör mål ska ha skrattat åt dem. Jag kan inte tänka mig att mina spelare skulle håna efter ett sådant mål. Det här är en ren missuppfattning. Och om deras kille står upp och vill ha bollen, då tycker inte jag att bollen ska spelas ut.

I NA rapporteras det att Strängnäs sedan ville att de skulle få göra ett mål på er, vad sades om det?

– Jag var inte med i den diskussionen. De frågade hur vi skulle göra, och vi sa att det var mål och vi körde ju också vidare utan problem. Deras lagkapten pratade med vår lagkapten och de köpte det. Jag tycker att det hela la sig sedan, och därefter spelade de upp sig och gjorde en riktigt stark avslutning med flera mål via jokerspel.

LÄS OCKSÅ: ÖSK vann den viktiga sexpoängsmatchen

Efter matchen blev det dock på nytt stormigt, och spelare från båda lagen var inblandade i vad som såg ut att vara en hetsig diskussion.

– De ville söka upp vår spelare och tillrättavisa honom, och någon ledare var riktigt, riktigt förbannad och tyckte inte jag hade någon heder som agerat på detta vis. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag såg inte vad som hände och kan inte riktigt göra någon bedömning där och då.

Matchen slutade till slut med seger, 7–5, för ÖSK som därmed säkrade tre mycket viktiga poäng i jakten på säkrat SFL-kontrakt. Nu skiljer det hela åtta poäng mellan ÖSK och Norrköping som ligger på den översta av nedflyttningsplatserna. Norrköping har dock en match mindre spelad.

– Jag ska inte låta tråkig, men den här segern var lika viktig som alla andra segrar vi måste ta. Målet är såklart att hålla oss kvar, och med så stor marginal som det bara går.

Nästa match för ÖSK Futsal spelas på lördag borta mot IFK Göteborg Futsal.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img