Legiec vill komma in på vinnarspåret igen: ”Vi måste visa hunger”

0

20 januari var senaste gången IFK Uddevalla tog tre poäng. Det låter kanske inte särskilt dramatiskt, men för dubbla regerande mästarna hör det till ovanligheterna. ”Vi vet hur bra vi kan vara men vi måste visa det också”, säger Kristian Legiec inför lördagens möte mot Nacka.

I helgen väntar dubbelmöte för lagen i SFL. Viktiga poäng står på spel i såväl topp- som bottenstrid. För Uddevalla är det som som väntat toppstriden man är inblandad i och laget ligger trea inför hemmamatchen mot Nacka. Laget kommer från en förlust mot Borås i måndags efter ett sent avgörande och Legiec hoppas att laget kan studsa tillbaka idag.

– Alla poäng är viktiga och vi måste vinna igen. Vi är alla vinnarskallar och hatar att förlora. Det gäller att vi visar vad vi går för idag, Nacka är ett bra lag och kommer slå oss om vi inte är på topp, säger Legiec.

Legiec bor i Malmö och pendlar till Uddevalla när det är dags för match. Han menar att det är viktigt att blicka framåt, men att det ibland är lättare sagt än gjort.

– I måndags efter Borås hade jag fyra timmar själv i bilen liksom. Då är det lätt att börja tänka, klart man var irriterad. Vi spelade inte vår bästa futsal, men det är bara att ladda om. Nu har vi två matcher i helgen och det gäller att ta en match i taget, säger Legiec och fortsätter:

– Vi har bra läge och det känns bra i laget, nu gäller det att visa hunger och det börjar idag.

Matchen börjar 15.00 i Agnebergshallen. Att notera i Uddevalla är att Robin Armandt ska vara tillbaka i målet efter sjukdom. Emilio Rossi saknas i hemmalaget efter ett rött kort mot Borås i måndags. Seger för IFK Uddevalla ger ensam serieledning efter avslutad omgång.