Toppstriden tajtas till – rejält

0
Foto: David Gerd

Toppstriden i SFL är het, hetare, hetast. Helgens dubbelomgång i SFL kan kasta om hela ställningen, och hela fyra lag kan stå som serieledare. Örebro FC, IFK Uddevalla Futsal, Borås AIK och Hammarby är lagen som just nu gör upp i kampen om guldet. Och strax där bakom lurar Nacka Juniors, som vid seger i lördagens match mot Uddevalla, kan ta sig allt närmre.

Det är sannerligen en het avslutning som väntar i den svenska futsalligan.

Hur är då förutsättningarna inför helgens matcher? Så här ser tabelläget ut inför det att lördagens matcher ska dra igång:

  1. Örebro FC, 39 poäng (19 spelade matcher)
  2. Borås AIK, 37 poäng (19 spelade matcher)
  3. IFK Uddevalla, 37 poäng (18 spelade matcher)
  4. Hammarby IF FF, 36 poäng (18 spelade matcher)
  5. Nacka Juniors, 32 poäng (18 spelade matcher)

Som ni ser ovan har de två topplagen redan spelat sin match i den 19:e omgången. Det betyder att om IFK Uddevalla vinner sin match i den omgången, som är mot Nacka Juniors, går de upp i ensam serieledning. Och skulle Nacka vinna det mötet, ja då är de helt plötsligt bara två poäng bakom Uddevalla.

Hammarby möter under lördagen tabelljumbon Halmstads BK, och vill det sig väl i det ovan nämnda mötet kan även Bajen stå som serieledare vid omgångens slut – då de har bättre målskillnad än ÖFC.

Alla helgens matcher, som redan inför är superheta, hittar du odds på hos Coolbet. Coolbet är som alltid när det gäller svensk futsal, och har du inte ett konto där – skaffa det nu!

Spela på helgens SFL-drabbningar här!