Asp inför mötet med Uddevalla: ”Vi har inget att förlora”

IFK Göteborg har växlat upp ordentligt i SFL. Endast en förlust på de tretton senaste matcherna och laget kommer till spel hemma mot Uddevalla med fem raka segrar i bagaget. ”Men Uddevalla är bra, vi måste vara ödmjuka”, säger IFK Göteborgs spelande tränare Nicklas Asp inför matchen.

Efter en tung start på SFL såg det länge jobbigt ut för IFK Göteborg. Förlusterna avlöste varandra och Blåvitt hade förtvivlat svårt att ta sig över nedflyttningsstrecket. Men sedan laget började vinna har de knappt kunnat sluta, något Asp tror beror på att laget fått spela ihop sig.

– Vi hade en tuff start. Jag har pratat om det tidigare, men jag tror det beror på att vi hade många nya spelare. Det tar lite tid att spela ihop sig och många hade knappt spelat futsal utan bara fotboll. Men nu har vi fått ihop det bra, säger Asp.

LÄS OCKSÅ: Blåvitt tog femte raka segern

Fem raka segrar får man väl ändå säga är riktigt starkt?

– Absolut, vi är inne i en bra period just nu, det känns som vi har fått ihop laget på ett bra sätt. Samtidigt ska man komma ihåg att vi mest mött lag från den undre halvan de senaste matcherna. Vi vill visa att vi även kan vinna mot topplagen, säger Asp och fortsätter:

– Det är helt klart en av säsongens tuffaste matcher ikväll, Uddevalla är riktigt duktiga. Men jag tror nyckeln för oss är att vi inte fokuserar för mycket på dem eller hur långa landslagsspelare de har. Det handlar om att våga, slappna av och göra det vi är bra på. Då tror jag vi har bra chans att vinna.

LÄS OCKSÅ: Jawid-bröderna vill ta Borås tillbaka till toppen

Förutom att våga och spela sitt eget spel menar Asp att det finns en till sak laget ska utnyttja mot Uddevalla.

– Vi har inget att förlora, de har allt att förlora. Pressen ligger på dem, de måste ju vinna den här matchen för att hålla sig kvar i toppstriden och det ska vi utnyttja.

Matchen startar 18.00 i Prioritet Serneke Arena.


Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img