Jawid-bröderna laddade: ”Det här är vår typ av match”

Borås har under säsongen haft svårt mot lag i den nedre delen av tabellen. Men mot topplagen har man haft lättare att spela, och i eftermiddag väntar serieledaren Örebro FC. Det ser bröderna Wahid och Jahid Jawid fram emot.

– Motivationen har självklart varit mycket högre när vi möter bättre lag. Jag tror det passar oss bättre att möta spelande lag då vi själva är ett individuellt skickligt lag, men vi måste höja oss även när vi möter lag som ligger längre ner i tabellen. Spelar vi som ett lag och jobbar för varandra så brukar det oftast ge bra resultat. Men jag tycker det är vi själva som egentligen är våran största motståndare, säger Wahid Jawid.

En annan anledning till poängtappen har varit hög frånvaro på grund av skador, avstängningar och sjukdomar. Jahid Jawid, broder till Wahid, kommer tillbaka från en avstängning och är rejält taggad inför mötet med Örebro FC

– Det känns bra inför matchen då man är tillbaka från avstängning. Det har varit jobbigt att stå vid sidan av och inte kunna påverka, så nu är man rejält taggad, berättar han ivrigt.

LÄS ÄVEN: Spahic: ”Räcker inte med en poäng mot topplagen”

Andra spelare som är tillbaka inför toppmötet är Robin Yarsuvat, Viktor Sääf och Henrik Svedberg. Irfan Delimedjac är avstängd efter två gula kort senast och Ricky Lundberg är fortfarande osäker efter en skada som han ådrog sig under vinstmatchen mot Uddevalla.

– Matchen mot Linköping får vi lägga bakom oss helt och hållet, och lägga allt fokus på matchen mot Örebro FC. Det är tre nya viktiga poäng som gäller, avslutar Wahid.

Örebro FC leder serien på 42 poäng, fem poäng före Borås AIK. IFK Uddevalla och Hammarby placerar sig på andra och tredje plats, på 40 respektive 39 poäng. Alla jagande lag i toppstriden har dock en match till godo mot ledarna från Örebro.

Boårs AIK–Örebro FC startar 16.00.

SE ÄVEN: Femte raka segern för formstarkt Blåvitt

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img