Spahic: ”Räcker inte med en poäng mot topplagen”

Det var många besvikna miner i bägge lagen när Linköping kryssade mot Borås, men frågan var om inte Asmir Spahic, som dröjde sig kvar länge på plan efter slutsignalen, var mest besviken av dem alla.
– Vi gjorde det vi skulle, förklarar Spahic uppgivet.

Linköping har nu hela elva poäng upp till säker mark, trots fina resultat mot flera topplag under den senaste tiden. Det är inte bara Borås som tappat poäng mot Östgötarna. Uddevalla, Örebro FC och Nacka har alla tappat poäng mot Linköping.

Men det duger inte länge till att bara plocka en poäng här och där, menar nyckelspelaren Asmir Spahic.

– Vi gör egentligen en riktigt bra match mot Borås, tar ledningen och har massor med chanser men det räcker inte till ändå. Tre poäng var ett måste men nu får vi ta med det här till matchen mot Djurgården på söndag istället. Vi är egentligen inte så dåliga som tabellen visar men bollen vill inte in och det är det som är problemet just nu. Nu är är det bara vinster som gäller om vi ska klara oss.

SE ÄVEN: Hammarby hakar på i guldjakten efter storseger

Linköping hade svårt att komma igång under inledningen av säsongen och man tappade många poäng. Spahic menar att det är en av anledningarna till att man får kämpa i uppförsbacke nu.

– Vi har dessutom en liten trupp och det tar tid att lära känna varandra när nya spelare kommer och andra lämnar, men som sagt nu måste det vända och vi måste börja plocka trepoängare. Det räcker inte med en poäng mot topplagen, avslutar Spahic.

Det som möjligtvis talar för Linköping framöver är att man möter bottenkonkurrenterna framöver och där måste man bekänna färg för att klara av den tunga uppförsbacken.

LÄS ÄVEN: Stark Torslanda-upphämtning gav delad pott

Fakta: Återstående matcher för KFUM Linköping:

  • Djurgården B 17/2
  • Norrköping H 22/2
  • Torslanda B 2/3
  • Halmstad H 10/3
  • Strängnäs B 17/3
  • IFK Göteborg H 23/3
  • Örebro SK B 31/3
Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img