ÖFC-tränaren bedrövad efter förlusten: ”Det kostade oss segern”

0
Foto: David Gerd

Borås AIK vann det otroligt viktiga toppmötet hemma mot Örebro FC under söndagseftermiddagen med 2–1. Efter matchen var Örebro-tränaren Rey Kurbasevic inte glad på domarinsatsen.
– Det är två konstiga bedömningar och kostar oss matchen, säger han.

LÄS MER OM MATCHEN: Borås tillbaka i toppstriden efter viktig seger

Matchen stod länge och vägde och inget av lagen lyckades spräcka målnollan. Det dröjde fram till tio minuter in i den andra halvleken innan Borås kunde ta ledningen genom Nino Osmanagic på en retur. Ett mål som örebroarna ville få bortdömt då de tyckte Osmanagic använde armen för att få in bollen i mål.

Målet blev dock godkänt, och 20 sekunder från slutet satte Henrik Svedberg 2–0. Också det en situation där ÖFC-spelarna blev förbannade på domarna, då målvakten David Kepaschwili i duell fick en tryckare innan bollen landade hos Svedberg som enkelt kunde rulla in den i mål.

– Vi hade matchen, och det här var en otroligt viktig match för oss. Det är tveksamma beslut vid båda målen. Första upplever vi att spelaren tydligt tar hands, och det andra målet får målvakten en smäll när han är ute på bollen, säger Örebros huvudtränare Rey Kurbasevic uppgivet och fortsätter:

– Det är väldigt ofta den här säsongen som domarna tar väldigt konstiga beslut. Jag vill verkligen inte vara den tränaren som klagar på domaren, utan jag säger alltid till mina spelare att man kan göra det bättre själva när vi får saker emot oss. Men både här och i derbyt mot ÖSK är det så konstiga domslut.

Vidare tycker Kurbasevic att förbundet måste lägga mer krut på just domarbiten, då många han pratat med upplever samma sak.

– Det har lagts otroligt mycket på att utveckla lagen och ligan, men man måste också lägga fokus på domarna. De är där för att få ut det bästa av matchen, men dessa beslut som ibland tas sätter snarare spelarna ur balans och alla blir frustrerade. Jag har pratat med väldigt många tränare i ligan, och alla upplever samma sak i år.

Efter matchen var det naturligtvis en stor besvikelse i Örebro-lägret, då poängtappet kan bli ett kostsamt sådant.

– Tro mig eller ej, men två spelare i Borås kom fram till mig efter matchen och kände sig ledsna över hur det blev.. Samtidigt sa de att det varit så här hela säsongen, säger Kurbasevic som trots det tyckte att matchen i sig bjöd på många ljuspunkter:

– Det var en väldigt välspelad match mellan två bra lag. Jag vill verkligen tacka Borås för en väldigt bra fajt. I mina ögon var det här en av de bästa matcherna i SFL i år.

ÖFC kom som sagt till spel med en oerhört tunn trupp, då flera spelare saknades på grund av skador och sjukdomar.

– Mina spelare gör en jättebra match. Vi hade en väldigt tuff match mot Skoftebyn igår, och idag gör skador och sjukdomar att vi spelar med sex utespelare.

ÖFC leder fortsatt serien, om än tillfälligt. Det jobbiga för deras del är att de har spelat fler matcher än toppkonkurrenterna.

– Den här matchen handlade om att vara eller inte vara. Det är en otroligt tung förlust, men vi får hoppas att lagen där uppe tappar lite poäng under slutet. Än är det inte kört för oss, avslutar Kurbasevic.