Toppstriden tajtas till efter Borås seger mot ÖFC

0
Foto: David Gerd

Toppstriden i SFL intensifieras allt mer. Under söndagen hemmaslog Borås AIK serieledande Örebro FC i en tajt tillställning, och närmar sig därmed den absoluta toppen igen.

Örebro FC kom till Boråshallen med en tunn trupp på grund av skador och sjukdomar som härjar i laget. Borås AIK fick å sin sida tillbaka ett antal viktiga pjäser sedan mötet med KFUM Linköping i fredags.

LÄS OCKSÅ: Uddevalla redo för västderbyt: ”Kommer bli tufft”

Efter Borås poängtapp mot Linköping har laget halkat efter något i tabelltoppen, men dagens seger tar laget upp på tredjeplatsen igen. Åtminstone tillfälligt. Och helt plötsligt skiljer det bara två poäng upp till ÖFC, som dessutom har en match mer spelad.

Den första halvleken i det här toppmötet blev en jämn historia, och den slutade mållöst. Det dröjde faktiskt hela 30 minuter, alltså tio minuter in i den andra halvleken innan publiken i Boråshallen fick se ett mål. Nino Osmanagic kunde sätta dit ett efterlängtat ledningsmål för hemmalaget till.

Den ledningen kunde sedan Henrik Svedberg dubbla 20 sekunder från slutet. Örebro lyckades reducera tio sekunder senare, men gästerna vaknade för sent. Borås lyckades hålla undan den korta tid som återstod och kunde fira in ännu en hemmaseger. Dessutom en viktig sådan.

Matchfakta

SFL

Borås AIK–Örebro FC 2–1 (0–0)

Målen, Baik: Nino Osmanagic, Henrik Svedberg

Målet, ÖFC: Christoffer Skoog

Publik: 724