Skadedrabbat ÖFC i toppmatchen: ”Vi kommer med tio stycken”

Toppmatch väntar i Borås i eftermiddag när ÖFC besöker Boråshallen. Bortalaget ÖFC har flera spelare skadade och sjuka, endast åtta utespelare följer med till Borås.
”Det är synd, men inget vi kan påverka”, säger ÖFC:s tränare Rey Kurbasevic inför matchen.

Att kalla matchen för toppmatch är ingen överdrift. ÖFC ligger inför matchen etta på 42 poäng, Borås fyra på 37 poäng.

– Det är nu vi måste visa att vi ska ligga etta. Jag har sagt till grabbarna att de måste våga ta chansen, säger Kurbasevic.

LÄS OCKSÅ: Hammarby hakar på i guldstriden efter enkel seger

För ÖFC:s del blir det andra matchen på 26 timmar, under gårdagen vann man hemma mot Skoftebyn med 3–2. Borås har en dags vila i benen efter att ha kryssat mot Linköping i fredags, lägg därtill att bortalaget kommer till spel med endast tio spelare. Anledningen är skador och sjukdomar.

– Vi kommer med tio stycken och då är det åtta utespelare och två målvakter. Tyvärr har vi en hel del som är skadade och sjuka. Det kommer bli tufft såklart, men det var likadant igår och då lyckades vi vinna. Grabbarna vet hur man offrar sig för varandra, de sliter verkligen, säger Kurbasevic.

Han är medveten om hur viktig matchen är. Tre poäng och laget har chansen att göra ett miniryck i toppen, förlust och Borås kliver förbi i tabellen.

– Vi har ju spelat en match mer än flera lag och de kommer säkert vinna sina matcher. Vi har tappat lite för många poäng tidigare under säsongen tycker jag, det har vi inte råd att göra någon fler gång, avslutar Kurbasevic.

Matchen startar 16.00 i Boråshallen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img