Domaren om den avbrutna matchen: ”Säger att han ska skalla min kollega”

Under söndagskvällen tvingades kvalmatchen till SFL mellan Söder Futsalklubb och FC Brandbergen brytas. Matchen kunde återupptas efter att polis kallats till hallen. ”De i publiken var helt galna, vi hade inget annat val än att gå in i omklädningsrummet”, säger David Glavonjic som var en av domarna.

Det var en bit in på den andra halvleken som det hela ägde rum, i samband med att en spelare i bortalaget Brandbergen fick sin andra varning i matchen. I samband med händelsen hotar en spelare i bortalaget att han ska skalla domaren. Då tar domaren David Glavonjic och hans kollegor beslutet att gå in i omklädningsrummet och tillkallar även polis till hallen.

– Spelaren säger att han ska skalla min kollega och agerar hotfullt. Vi bestämmer oss då att bryta matchen och gå in i omklädningsrummet, säger Glavonjic.

Varför väljer ni att ringa polisen?

– Under hela matchen hade bortalaget Brandbergen publik på läktaren som var väldigt stökig. De skrek skrek och svor, ja riktigt grova saker sades faktiskt. Stämningen var inte jättehetsig på planen, men åskådarna var helt galna. När utvisningen kommer står vi precis vid läktaren och när det börjar komma hot från spelare känner vi att det är droppen, vi känner oss inte säkra, säger Glavonjic.

LÄS OCKSÅ: Söder Futsalklubb: ”Det här hör inte hemma i futsal”

När polisen kommer väljer de att ta bort bortapubliken, de fick inte längre vara kvar på läktaren. Matchen kunde sedan återupptas och polisen stannade kvar under resten av matchen.

– Vi berättade vad som hade hänt och då bestämdes det att publiken som uppträtt hotfullt inte längre fick vara kvar på läktaren. Sedan stannade tre poliser kvar hela matchen.

Glavonjic är en av de mest rutinerade domarna i Sverige. Den här säsongen är hans sjätte i SFL och han har varit FIFA-domare sedan 2017. Att behöva tillkalla polis hör dock inte till vanligheterna och han tycker det är väldigt tråkigt.

– Sånt här ska ju inte få hända, det är vuxna människor som inte kan bete sig. Det är ju barn här också och jag kan lova att det var väldigt grova saker som skreks, säger Glavonjic.

Har någon händelse polisanmälts?

– Inte vad jag vet, vi domare har inte gjort det i alla fall. Vi anmäler händelsen till förbundet, men om det kommit in någon anmälan till polisen kan jag inte svara på, avsluta Glavonjic.

Matchen slutade 7-7 vilket innebär att Söder avancerar till nästa steg i kvalet till SFL.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img