Söder om hotet som fick matchen avbruten: ”Det hör inte hemma i futsal”

Det var i den sista och avgörande matchen i grupp 1 i kvalet mot SFL, mellan Söder Futsalklubb och FC Brandbergen, som domaren tvingades ta beslutet att avbryta matchen. Det ska ha skett i samband med att ett rött kort ska ha delats ut till en spelare i FC Brandbergen. Då ska en spelare i Brandbergen ha hotat med att skalla en domarna, berättar domaren David Glavonjic i intervju med Futsalmagasinet. Polis tillkallades även till hallen.

Söder, som var piskade att ta poäng för att ta sig vidare från gruppen, låg i den stunden under med 5–7. När matchen senare återupptogs lyckades de komma tillbaka och säkra förstaplatsen i gruppen via 7–7.

Futsalmagasinet har sökt Söder FK för kommentar om händelsen, och fick ett pressmeddelande till svar. Där skriver de följande om skandalsituationen som fick matchen avbruten:

”Vad gäller det som hände utanför planen så är det som alltid beklagligt när supportrar riktar energin till ett negativt beteende. Dåligt uppförande och hotfullhet är inget som hör hemma i futsal. Söder Futsal står inte bakom den typen av agerande och tilltog därför nödvändiga åtgärder för att få stopp på problematiken. Som arrangör av matchen åligger det hemmalaget att säkerställa ordning/säkerhet för spelare, domare och publik. Åtgärderna som vidtogs skedde i samråd med representant från FC Brandbergens styrelse och domare.”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img