Det var i den sista och avgörande matchen i grupp 1 i kvalet mot SFL, mellan Söder Futsalklubb och FC Brandbergen, som domaren tvingades ta beslutet att avbryta matchen. Det ska ha skett i samband med att ett rött kort ska ha delats ut till en spelare i FC Brandbergen. Då ska en spelare i Brandbergen ha hotat med att skalla en domarna, berättar domaren David Glavonjic i intervju med Futsalmagasinet. Polis tillkallades även till hallen.

Söder, som var piskade att ta poäng för att ta sig vidare från gruppen, låg i den stunden under med 5–7. När matchen senare återupptogs lyckades de komma tillbaka och säkra förstaplatsen i gruppen via 7–7.

Futsalmagasinet har sökt Söder FK för kommentar om händelsen, och fick ett pressmeddelande till svar. Där skriver de följande om skandalsituationen som fick matchen avbruten:

”Vad gäller det som hände utanför planen så är det som alltid beklagligt när supportrar riktar energin till ett negativt beteende. Dåligt uppförande och hotfullhet är inget som hör hemma i futsal. Söder Futsal står inte bakom den typen av agerande och tilltog därför nödvändiga åtgärder för att få stopp på problematiken. Som arrangör av matchen åligger det hemmalaget att säkerställa ordning/säkerhet för spelare, domare och publik. Åtgärderna som vidtogs skedde i samråd med representant från FC Brandbergens styrelse och domare.”

KOMMENTERA GÄRNA

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.