Förlust för Sverige i andra matchen mot Tjeckien

0

Efter gårdagens seger lyckades inte Sverige överlista Tjeckien en gång till. Dagens match slutade 4-3 i tjeckisk favör vilket innebär att Sverige får åka hem med en vinst och en förlust.

Tjeckien kom ut med ett högre tempo än Sverige i den första halvleken. Trots det lyckades Sverige ta ledningen efter drygt tolv minuter genom Nazanin Vaseghpanah. Ledningen stod sig dock inte länge och det stod 1-1 i paus.

I andra halvlek fick Tjeckien utdelning på sina chanser och när hemmalaget satte 4-2 kändes matchen avgjord. Sverige lyckades reducera till 4-3 men kom aldrig närmre än så, 4-3 blev även slutresultatet.

Sverige lämnar därmed tjeckiska Hodonin med en seger och en förlust, vilket får ses som godkänt. Nästa gång landslaget samlas är 2-3 april då Italien kommer till Iscar Arena i Vetlanda för dubbelmöte.

Matchfakta

Landskamp

Tjeckien – Sverige 4-3 (1-1)

Mål Sverige: Nazanin Vaseghpanah (2)

Mål Tjeckien: Gabriela Spicková (2), Denisa Skálová, Iva Odehnalová