Heta känslor och delad pott i Eriksdalshallen

0

Djurgårdens IF FF tog emot Skoftebyns IF i Svenska Futsalligans 21:a omgång. Då delade lagen lika på fem – efter att Skoftebyn blivit tilldelade tre (!) tiometersstraffar.

Skoftebyn låg fem poäng före Djurgården i tabellen inför dagens möte i Eriksdalshallen. Skoftebyn kom senast ifrån en tajt seger mot Torslanda, medan Djurgården kom ifrån en tung förlust mot Linköping.

Matchen inleddes avvaktande, och lagen kände på varandra. Efter att båda lagen blivit varma i kläderna började de utbyta chanser med varandra. De turades om att äga matchen, och under en Skoftebyn-period kom 0-1 för bortalaget. Halva den första halvleken hade spelats när Lavdim Azemi fick avsluta en vacker kontring, som gick genom Haidar Bejan och Krister Andersson.

Med endast minuten kvar att spela av den första halvleken kvitterade Djurgården rättvist. Målet kom till efter en hörnvariant, och målskytt blev Carl Tomaszewski. När publiken trodde att 1-1 skulle stå sig halvleken ut, gjorde Patrik Burda och Skoftebyn 1-2 på ett liknande sätt som Djurgårdens kvitteringsmål.

Djurgården skulle kvittera på nytt i den andra halvleken, när Daniel Zachrison fick in bollen i nätmaskorna. Efter detta kom Djurgården nära flera gånger, men istället skulle Skoftebyn återigen ta kommandot i matchen. Efter två snabba mål av Bejan och Andersson, stod det plötsligt 2-4 till bortalaget.

Djurgården gav inte upp, och 3-4 kom nästan omgående när Zachrison gjorde sitt andra mål för dagen. Efter detta fick Skoftebyn möjlighet att utöka sin ledning ifrån straffpunkten, men bollen slogs utanför. Istället fick Zachrison fullborda sitt hattrick och kvittera till 4-4 med fyra minuter kvar att spela.

LÄS OCKSÅ: Norrköping upp på säker mark – Linköping avhängda?

Direkt efter avspark fick Skoftebyn ännu en straffspark – men denna gång räddade Djurgårdens Christopher Guerrero. När Skoftebyn fick en tredje (!) straffspark var pressen stor på Jihad Nashabat. Nashabat tänkte dock ”tredje gången gillt”, och tryckte in 4-5.

Djurgården vägrade att acceptera en förlust, och lyckades kvittera för en fjärde (!) gång. Tomaszewski gjorde sitt andra mål för dagen ifrån snäv vinkel, och säkrade ett oavgjort resultat. Krysset innebär att det fortsatt skiljer fem poäng mellan lagen i tabellen.

Svenska Futsalligan

Djurgårdens IF FF – Skoftebyns IF 5–5 (1–2)

Målskyttar Djurgården: Daniel Zachrison (3) och Carl Tomaszewski (2).

Målskyttar Skoftebyn: Lavdim Azemi, Patrik Burda, Haidar Bejan, Krister Andersson och Jihad Nashabat.